Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Διάκριση Έλληνα αθλητή αλπικού σκι


Την 40η θέση σε σύνολο 50 αθλητών κατέλαβε ο Έλληνας αθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Παπαβασιλείου, στο αγώνισμα του σλάλομ όρθιων αθλητών, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ.
Συγκεκριμένα ο Παπαβασιλείου τερμάτισε και τους δύο γύρους του αγωνίσματος σημειώνοντας συνολικό χρόνο 3:09.98 (1:30.83 στον πρώτο γύρο και 1:39.15 στο δεύτερο γύρο), αφήνοντας ικανοποιημένο τόσο τον ίδιο όσο και τον προπονητή του, Κωνσταντίνο Ζηντζόβα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος παραβρέθηκε στον αγώνα και συνεχάρη προσωπικά τον αθλητή, ενώ δήλωσε: "Ο αθλητής μας κατάφερε να πετύχει τους στόχους του και να τερματίσει. Αν αναλογιστούμε ότι οι αθλητές μας έχουν πολύ μικρή εμπειρία και περιορισμένες δυνατότητες προετοιμασίας το γεγονός ότι κατάφεραν να συμμετάσχουν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός για αθλητές με αναπηρία και να σημειώσουν μια καλή συμμετοχή αποτελεί μια μικρή "διάκριση" για τη χώρα μας. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουμε εκπονήσει σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ) αρχίζει να αποδίδει και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρό της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ και Γενικό Γραμματέα της ΕΠΕ κ. Γεώργιο Φουντουλάκη για αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των χειμερινών αθλημάτων".

Αν δεν γνωρίζετε για τους Παραολυμπιακούς που διεξάγονται από χθες στο Βανκούβερ, να σας εγκλιματίσουμε: Η Ελλάδα εκπροσωπείται από δύο αθλητές τη Βιβή Χριστοδουλοπούλου και τον Γιάννη Παπαβασιλείου (μπορείτε να δείτε την παρουσίασή τους από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εδώ). Η τελετή έναρξης με θέμα "Ένας εμπνέει πολλούς" πραγματοποιήθηκε παρουσία 60.000 θεατών στο Στάδιο BC Place. 

Η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών συνεχίζεται την Τετάρτη (17/3) με την παρουσία της Βιβής Χρηστοδουλοπούλου και του Γιάννη Παπαβασιλείου στο γιγαντιαίο σλάλομ. Η Χριστοδουλοπούλου θα αγωνιστεί στις 10.00 ώρα Βανκούβερ, ενώ ο Παπαβασιλείου στις 10.20.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τους 10ους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες μπορείτε μόνο στο διαδίκτυο ή αποσπασματικά μέσα από το κανάλι πρίσμα+. (Καθημερινά μέχρι τις 22 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ όπου μεταδίδονται οι καλύτερες στιγμές με παράλληλη  διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα). Η έλλειψη τηλεοπτικής κάλυψης (τα "καλύτερα της ημέρας" σε μία ώρα δεν μπορούν να θεωρηθούν κάλυψη, όταν το πρωτάθλημα Ολλανδίας προβάλλεται ανά αγωνιστική) , δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Διαβάστε το άρθρο του Miro Cernetic σχετικά με τη μη προβολή της τελετής έναρξης  των 10ων Χειμερινών Παραολυμπιακων Αγώνων από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων για να ενημερώνεστε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου