Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εισαγγελέας για τη στάθμευση σε πεζοδρόμια-διαβάσεις


Στο σημερινό Αγγελιοφόρο διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο:

"Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αναφορά που υπέβαλε το μέλος του ΠΑΣΟΚ και άτομο με ειδικές ανάγκες Φώτης Μπίμπασης για την ανεξέλεγκτη στάθμευση στα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις.
Ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγεωργίου με έγγραφη παραγγελία του προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία ζητά να διενεργούνται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.
«Είμαι άτομο με αναπηρία (τυφλός) και δυσκολεύομαι εξαιρετικά να κυκλοφορήσω στην πόλη ανεμπόδιστα εξαιτίας των κατειλημμένων πεζοδρομίων από αυτοκίνητα και δίκυκλα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα. Οπως εγώ, πολλοί συνάνθρωποί μου, ιδίως με αναπηρία, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στην καθημερινότητά τους, ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορα ατυχήματα. Ολοι διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη επιδεινώνεται με τα πεζοδρόμια να καθίστανται χώροι μόνιμης στάθμευσης αυτοκινήτων, λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας για δίκυκλα, χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων καθώς και έκθεσης αυτοκινήτων προς πώληση», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην αναφορά του ο κ. Μπίμπασης.
Στην ίδια αναφορά, ο κ. Μπίμπασης μνημονεύει απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με την οποία αναγνωρίζεται η αγανάκτιση και το δικαίωμα αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας πεζού, ο οποίος αναγκάστηκε να υπερπηδήσει τζιπ το οποίο ήταν παράνομα σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο.
Με την αναφορά ο κ. Μπίμπασης ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό την ανεμπόδιστη και ακίνδυνη κυκλοφορία ιδιαιτέρως ατόμων με αναπηρία κατοχυρώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα της διαφύλαξης της προσωπικότητας και της ελευθερίας."

Εμείς να υπενθυμίσουμε την κατάσταση (χάλι) που επικρατεί έξω από την οδοντριατρική σχολή, όπου πάντα υπάρχουν μηχανάκια παρκαρισμένα στον οδηγό τυφλών. Προχθές, μάλιστα, που η τροχαία έκοβε κλήσεις στα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στον ποδηλατόδρομο (sic!), απ' όσο γνωρίζουμε, δεν δόθηκε καμία κλήση στις εν λόγω μηχανές (αν  κάνουμε λάθος, παρακαλούμε, διορθώστε μας). Και καλά, θέλετε να παρκάρετε παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο (αυτό είναι μια άλλη ιστορία αυθαιρεσίας), είναι ανάγκη να αφήνετε τα οχήματά σας πάνω στους οδηγούς των τυφλών; Ή μήπως νομίζετε ότι οι ανάγλυφες  πλάκες πεζοδρομίου είναι για να σας διευκολύνουν στο παρκάρισμα; Οι υπεύθυνοι της οδοντιατρικής σχολής δεν  μπορούν να κάνουν τίποτα; Το ΑΧΕΠΑ τουλάχιστον έχει βάλει και μια πινακίδα...
Η φωτογραφία στην αρχή της ανάρτησης είναι  ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα... προς αποφυγήν. Δυστυχώς βρήκαμε πολλά τέτοια ψάχνοντας φωτογραφία για το θέμα.
Δείτε σχετικά για το κίνημα των STREETPANTHERS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου