Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

«Η ζωή μιας αρκουδίτσας» σε ηλεκτρονικό παιχνίδι από την «Καλλιστώ»


Ηλεκτρονικό παιγνίδι με τη «ζωή μιας αρκουδίτσας» δημιούργησε η περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής «Καλλιστώ», με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών και μέσω αυτού να πάρουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αρκούδα.

Το παιχνίδι ξεκινάει όταν ένα μικρό αρκουδάκι χάνει τη μαμά του και πρέπει μόνο του να θυμηθεί όλα όσα του είχε μάθει, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει στο δάσος. Τα παιδιά καλούνται να καθοδηγήσουν τη μικρή αρκούδα με σκοπό να ξαναβρεί στο τέλος τη μαμά της. Μέσα από την περιπέτεια της αρκουδίτσας και την περιπλάνησή της στο δάσος, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλές πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες της αρκούδας, το χειμέριο ύπνο αλλά και τους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει.

"Το παιδί μέσα από το παιχνίδι θα αντιληφθεί πως οι κυριότεροι κίνδυνοι για την αρκούδα προέρχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και πως πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε αρκούδα και άνθρωπος να συνυπάρχουν αρμονικά. Το παιχνίδι θα αποτελέσει το όχημα, ώστε τα ίδια τα παιδιά να συμμετάσχουν στη διαδικασία της περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίησης", αναφέρει η υπεύθυνη επικοινωνίας της "Καλλιστώ" Ηλιάνα Μπουσιάκη.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση, στο πλαίσιο του έργου "Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα και τη συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο", του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον.


Παίξτε το παιχνίδι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου