Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Θεσσαλονίκη


Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 15 ετών διοργανώνει από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο η γκαλερί Μ55 στο νεοκλασικό της οδού Μαυρομιχάλη.
Τα περισσότερα προγράμματα διαρκούν τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γονείς μπορούν είτε να επισκεφτούν την έκθεση φωτογραφίας που λειτουργεί στην γκαλερί, απολαμβάνοντας παράλληλα έναν καφέ ή τσάι, είτε να επιστρέψουν και να πάρουν τα παιδιά τους στο τέλος του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, το Μάρτιο διοργανώνονται υπό το γενικό τίτλο «Reuse Me» τρία εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, θεατρικού παιχνιδιού και animation για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση αλλά και την πρακτική ενασχόληση των παιδιών με την ανακύκλωση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται τον Απρίλιο και το Μάιο με ένα εργαστήριο σεμιναριακού χαρακτήρα εισαγωγής των παιδιών στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. Το Scratch είναι ένα καινούργιο προγραμματιστικό περιβάλλον, το οποίο σχεδιάστηκε στο Media Lab του MIT, με σκοπό να μεταδώσει στα παιδιά (από 8 ετών και άνω) βασικές έννοιες του προγραμματισμού και να τους προσφέρει ερεθίσματα γύρω από νέες διαδραστικές μορφές τέχνης.
Πηγή : Αγγελιοφόρος, 5/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου