Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Βόλος : Κτήρια - φαντάσματα κρατούν κλειστές πόρτες για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Προνοιακές δομές επί χάρτου, σχεδιασμένες με προχειρότητα. Ντουβάρια που παλιώνουν με το πέρασμα του χρόνου και πολυδάπανες κατασκευές που αφήνουν έξω από τις κλειδωμένες πόρτες τους οικογένειες, οι οποίες δεν ξέρουν πόσο ακόμη θα αντέχουν να φωνάζουν...


Απουσία προσωπικού, έλλειψη πολιτικής βούλησης, ενέργειες για άρον-άρον απορρόφηση κονδυλίων, μισοτελειωμένες δουλειές μέσα στην κακοτεχνία ή και συνδυασμός αυτών, έχουν αφήσει κενά τρία κτήρια στο Βόλο.

Τρία κτήρια που προορίζονταν για παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Κτήρια και απέραντη έκταση της Παιδόπολης Αγριάς παραμένουν ανεκμετάλλευτα. 

Το Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων, στη Ν. Ιωνία, έχει χώρους κλειστούς. 

Για τις «Άσπρες Πεταλούδες», το καινούργιο κτήριο επί μία επταετία κρατά τις πόρτες κλειδωμένες, αφού είναι παράνομο...

Το κτήριο κατασκευάστηκε χωρίς να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Η κινητικότητα από όλες τις πλευρές, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και σύντομα να «μπει το κλειδί» στο κτήριο, δεν έχει φέρει, μέχρι τώρα, αποτέλεσμα.

Έχουν ξεχάσει πόσο περιμένουν γονείς ατόμων με αναπηρία στο Βόλο για τη δημιουργία αυτόνομων και ημιαυτόνομων κατοικιών στην Παιδόπολη Αγριάς. 

Μελέτες για τη δημιουργία τους είχαν παρουσιαστεί πανηγυρικά πριν από δύο χρόνια και οι τοπικοί φορείς δήλωναν μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια.

Το μόνο που έμεινε για τις οικογένειες από τότε, είναι πρόσθετος χρόνος χωρίς αποτέλεσμα. 

Πηγή : http://www.zougla.gr/, 21/3/2010
(Σαν το δικό μας κτίριο των Παραπληγικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που έχει καταντήσει χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του πανεπιστημίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου