Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πόλη-Αμφιτρύων η Αλεξανδρούπολη στα Special Olympics 2011

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Εβρου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, ενέκρινε ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Εβρου, υπό την προεδρία του Μιχαήλ Πιτιακούδη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Νομάρχης Εβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης, χαρακτήρισε κορυφαία τη διαδικασία και τόνισε ότι όλη η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή αποδεικνύοντας ότι έχει μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν διανοητική αναπηρία.
«Η Αλεξανδρούπολη, ο Εβρος, η Θράκη, η Βόρεια Ελλάδα στηρίζει με όλη τη δύναμη της ψυχής τους παγκόσμιους αγώνες των αθλητών με διανοητική αναπηρία, που θα γίνουν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2011. Μέσα από τη συνεργασία μας αυτή με την Οργανωτική επιτροπή των Special Olympics και τη δημιουργία της Τοπικής Επιτροπής στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα των ατόμων αυτών, 250 από τα οποία θα φιλοξενήσουμε στην Αλεξανδρούπολη, που είναι πόλη-Αμφιτρύων, για τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.
Η πρόεδρος των Special Olympics, Ιωάννα Δεσποτοπούλου αναφέρθηκε στο ξεχωριστό αυτό γεγονός, λέγοντας: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τον Εβρο που δοκιμάζεται από τις πλημμύρες, σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφασίσαμε κάτι πολύ αισιόδοξο, τη σύσταση της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Πόλις–Αμφιτρύων για τους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.
Η Αλεξανδρούπολη, ο Εβρος, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όλη η Βόρεια Ελλάδα συμμετέχουν πολύ δυναμικά και τα μέλη της τοπικής επιτροπής, άνθρωποι με πάθος για προσφορά, είμαι βέβαιη ότι θα εμπνεύσουν όλη την τοπική κοινωνία ώστε να μπορέσει να αγκαλιάσει αυτό το μεγάλο ανθρωπιστικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό γεγονός που έχει αναλάβει να φιλοξενήσει η χώρα μας το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου