Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αναπηρία

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης των μαθητών των δημοτικών, πάνω στα θέματα της αναπηρίας, διοργανώνουν από τη Δευτέρα ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “Οι Ποπολάροι” και το ειδικό σχολείο, με δράσεις που θα αναπτυχθούν στους χώρους του στην Μπόχαλη.
Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης

Στο θέμα αναφέρθηκαν με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, ο γραμματέας του συλλόγου, Γιάννης Γρέκας και ο Διευθυντής του σχολείου, Παναγιώτης Κλάδης, εστιάζοντας στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή. Συγκεκριμένα στο ειδικό σχολείο θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και αναπηρία Emotion Pictures, θα προγραμματιστούν δημιουργικές δραστηριότητες, ομιλίες και συζητήσεις. Στις δράσεις που ανακοινώθηκαν, θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών 1ο, 2ο, 3ο, Κάμπου και Κατασταρίου, της πέμπτης και της έκτης τάξης.
Οι δράσεις θα αναπτύσσονται σε καθημερινό επίπεδο και τα παιδιά των διαφορετικών σχολείων θα έρθουν σε επαφή, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων και την ομαλή ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία.
“Θέλουμε να τονίσουμε ότι η προσπάθειά μας συνεχίζεται, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατό την κοινωνία, αρχίζοντας πρώτα με τις μικρές ηλικίες και βοηθώντας τες να αναγνωρίζουν την αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Ελπίζουμε σιγά-σιγά, όλοι να αποδεχθούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τη συμμετοχή και την συνεισφορά τους στην κοινωνική ζωή”, σημείωσε ο κ. Κλάδης και αναφερόμενους στους μαθητές του ειδικού σχολείου και τους στόχους που τίθεται επεσήμανε:
“Επιδιώκουμε ασταμάτητα να αναπτύσσουμε τις ικανότητες και δεξιότητες τους ώστε να καταστούν όσο το δυνατόν ικανά για αυτόνομη συμμετοχή στην οικογενειακή και αργότερα επαγγελματική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή”.
Σε αυτή τη βάση εξέφρασε την ανησυχία του για τη λειτουργία του σχολείου τη νέα χρονιά, καθώς όπως είπε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί εργάζονται μόνο δύο και οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές. Καυτηρίασε επίσης, ότι το επαγγελματικό εργαστήριο, αν και έχει ιδρυθεί, δεν λειτουργεί, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Τη σημασία των εκδηλώσεων, ώστε τα μικρά παιδιά να καταλάβουν την έννοια της διαφορετικότητας, επεσήμανε ο κ. Γρέκας, υπογραμμίζοντας πως είναι ευθύνη και του συλλόγου να πραγματοποιήσει άνοιγμα στην κοινωνία. Ανακοίνωσε δε, πως ανάλογες δράσεις θα ακολουθήσουν και στο μέλλον, με όλους τους φορείς που ασχολούνται με την αναπηρία. 
Πηγή Πληροφοριών: www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου