Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η υψηλή τεχνολογία για τον έλεγχο των σχολείων στην Ν. Κορέα




Στην εγκατάσταση καμερών στα περισσότερα σχολεία της Νότιας Κορέας τα οποία θα εξοπλιστούν με δίκτυο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το Υπουργείο Παιδείας της χώρας σε μία προσπάθεια να ελέγξει τις περιπτώσεις παρενόχλησης στις σχολικές εγκαταστάσεις.
Η παρενόχληση είναι ένα ενδημικό πρόβλημα της χώρας καθώς ένας στους πέντε μαθητές δηλώνει ότι έχει υπάρξει θύμα ενώ πολλοί μαθητές κάθε χρόνο αυτοκτονούν.
«Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε ειδικά σημεία στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση των δασκάλων και θα παρακολουθούνται από το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου.
Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά όχι στις τάξεις, όπου υποτίθεται ότι είναι παρόντες οι δάσκαλοι, ούτε στις τουαλέτες για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας, ανέφερε το Υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα θέματα προστασίας των παιδιών.
Οι ταινίες θα διατηρούνται για ένα μήνα και μετά θα διαγράφονται.
Η χώρα, η οποία είναι γνωστή για τις εφαρμογές στην υψηλή τεχνολογία, σχεδιάζει επίσης να εξοπλίσει όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ένα σύστημα παρακολούθησης το οποίο θα πληροφορεί τους γονείς με μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα ότι τα παιδιά τους έχουν φτάσει ή έχουν φύγει από τους χώρους του σχολείου.
Τα μηνύματα έχουν ως στόχο να καθησυχάζουν τις αγωνίες των γονέων για το κατά πόσο τα παιδιά τους έφτασαν με ασφάλεια και να τους ενημερώνει για το πότε έφυγαν.
Το σύστημα θα στηρίζεται σε μία ηλεκτρονική κάρτα την οποία θα έχουν πάνω τους τα παιδιά και την οποία θα εντοπίζουν ειδικοί αισθητήρες στις εισόδους του σχολείων. Μόλις περνά η κάρτα θα στέλνεται το μήνυμα αυτόματα στους γονείς.
Το Υπουργείο σχεδιάζει να χρησιμοποιεί το σύστημα μόνο για τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων, επειδή πιστεύει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν εύκολα να βρίσκουν τρόπους να αποφεύγουν τον έλεγχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου