Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

"Click Clever, Click Safe"


Ακολουθεί άρθρο της Ελευθεροτυπίας "«Έξυπνα και ασφαλή κλικ» για τα παιδιά της Βρετανίας" (8/12/2009)

Μαθήματα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου θα μπουν στην υποχρεωτική διδακτέα σχολική ύλη στα δημοτικά σχολεία της Αγγλίας από το 2011.

Τα μαθήματα θα προστεθούν στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής "Click Clever, Click Safe" (Κάντε έξυπνα και ασφαλή κλικ). Τα παιδιά θα μάθουν πως να μπλοκάρουν και να αναφέρουν απρεπές περιεχόμενο.
Τα νέα μέτρα αυτά προτάθηκαν από το Βρετανικό Συμβούλιο στην Παιδική Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (UKCCIS), ένα νέο σώμα που αποτελείται από 140 οργανισμούς.
Η καμπάνια "Zip it, Block it, Flag it" που θα χρησιμοποιηθεί από τα σχολεία και τα κοινωνικά δίκτυα, αποσκοπεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, να μπλοκάρουν ανεπιθύμητα μηνύματα σε κοινωνικά δίκτυα και να αναφέρουν (report) κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες, που μπορεί να είναι τα site, οι καθηγητές ή ακόμα και η αστυνομία.
Το UKCCIS αποτελείται από εταιρίες όπως η Google, η Microsoft και το Facebook, που έχουν δεσμευθεί να υποστηρίξουν την καμπάνια.
Εκπρόσωπος τύπου της Google δήλωσε: "Υποστηρίζουμε δυνατά το 'Zip it, Block it, Flag it' που θα βοηθήσει τους νέους να θυμούνται πως να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο".


Για περισσότερες πληροφορίες για την κυβερνητική πολιτική "Click Clever, Click Safe", πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου