Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Θεσσαλονίκη: Στο νομαρχιακό συμβούλιο το θέμα των ΑΜΕΑ (Καθημερινή, 18/12/2009)



Στο νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Πρόβλημα με τη μεταφορά τους από και προς τα σχολεία τους θα αντιμετωπίσουν από τις 7 Ιανουαρίου, 800 περίπου μαθητές με ειδικές ανάγκες στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς λήγει στις αρχές του χρόνου η επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους. Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν στα τέλη Ιανουαρίου και οι υπόλοιποι μαθητές λόγω λήξης της αντίστοιχης επιχορήγησης.
Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Ν.Σ.) Θεσσαλονίκης ο αρμόδιος αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι οι διαγωνισμοί για την ανάληψη του έργου της μεταφοράς των μαθητών κηρύσσονται άγονοι καθώς δεν προσέρχονται σε αυτούς οι επιχειρηματίες, θεωρώντας ασύμφορο το όριο των 500 ευρώ ανά μαθητή το χρόνο που ορίζει ο νόμος. Δεν ανταποκρίνονται μάλιστα ούτε στις απευθείας αναθέσεις που ακολουθούν τη διαδικασία των άγονων διαγωνισμών.

Απευθυνόμενος στο Ν.Σ. ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ Δημήτρης Καμπούρης, επισήμανε ότι οι μαθητές του προέρχονται από ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης και μεταφέρονται με ταξί. «Σταματώντας τη μετακίνηση των μαθητών είναι σαν να κλείνουμε ένα σχολείο» είπε και ζήτησε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Κατόπιν των παραπάνω, το νομαρχιακό συμβούλιο ζητά από την κυβέρνηση την αναπροσαρμογή των σχετικών οικονομικών όρων. Το αίτημα αυτό θα διατυπώσει σε επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών ζητώντας παράλληλα την κάλυψή τους ώστε η νομαρχία να προχωρήσει στην υπογραφή απευθείας αναθέσεων με τους όρους των προηγούμενων διαγωνισμών, προκειμένου να μην βρεθεί στη νομαρχία, οτιδήποτε αξιόμεμπτο από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Πηγή : Καθημερινή, 18/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου