Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Στο δικό τους σπίτι...



Η Στέλλα και η Κική, η Πωλίνα και η Στελλίτσα, η Αφροδίτη και η Θεανώ τελείωνουν αυτήν την περίοδο το "πρόγραμμα μετάβασης" στην Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και ετοιμάζονται να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους! Γιατί αυτό το σπίτι στα Μελίσσια θα μεταβιβαστεί στο όνομά τους και θα είναι δικό τους όσο ζουν.
Τα κορίτσια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε διαφορετικές γειτονιές και συνθήκες και δεν έχουν καμιά συγγένεια μεταξύ τους: "Το κοινό πρόβλημα, η νοητική υστέρηση, είναι που τις ενώνει και στο εξής η καθεμία θα είναι μέλος της 'οικογένειας των έξι' στο πρώτο μας σπίτι υποστηριζόμενης διαβίωσης. Τα κορίτσια θα έρχονται κάθε πρωί, όπως και πριν στην Εστία, αλλά από το μεσημέρι και μετά θσ συμβιώνουν δημιουργικά και θα διαχειρίζονται την καθημερινότητά τους στο ίδιο σπιτικό", εξηγεί η κ. Έφη Προκοπάκη, πρόεδρος της Ειδικής Εστίας Επαγγελματικής Αγωγής (ΕΣΕΕΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα για τις ζωές των κοριτσιών και το πρόγραμμα στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", από όπου είναι και το απόσπασμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου