Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Μαθητές με ειδικές ανάγκες εξαιρέθηκαν από τη χορήγηση λάπτοπ


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της περιοχής των Ιωαννίνων κατήγγειλε ρατσιστική ενέργεια σε βάρος των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Όπως αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες "Τα Νέα" και "Το Βήμα", οι μαθητές ειδικών σχολείων στα Ιωάννινα δεν έλαβαν τα κουπόνια των 450 ευρώ για την αγορά λάπτοπ, ενώ γονέας που απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικό διευθυντή αντιμετωπίσθηκε με απαράδεκτη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, όπως κατήγειλαν εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, γονέας μαθητή ΑΜΕΑ αντιμετώπισε ρατσιστική συμπεριφορά από το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. "Όταν ο γονέας απευθύνθηκε στο διευθυντή ρωτώντας τον γιατί το παιδί του δεν πήρε υπολογιστή, εισέπραξε την εξής απαράδεκτη απάντηση: "Αυτά τα παιδιά (δηλαδή τα ΑΜΕΑ) δεν ξέρουν τι τους γίνεται, υπολογιστή θέλουν;"

Περαιτέρω έρευνα των εκπαιδευτικών απέδειξε ότι πολλοί μαθητές ειδικών σχολείων της χώρας δεν εντάχθηκαν στην ευεγερτική διάταξη της διανομής φορητών υπολογιστών (Ειδικότερα, στο Νομό Ιωαννίνων δεν έχει δοθεί λάπτοπ σε κανένα μαθητή που φοιτά στο ΕΕΚ-ΑΜΕΑ).

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες ότι η καταγγελία θα ερευνηθεί και θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, καθώς το ζήτημα της δωρεάν διανομής των κουπονιών μελετήθηκε κυρίως από το Υπουργείο Οικονομίας και αφορούσε όλους τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου χωρίς να έχουν γίνει γνωστές διακρίσεις και εξαιρέσεις. Για το λόγο αυτό, το θέμα θα ερευνηθεί, ώστε στην περίπτωση που η προηγούμενη κυβέρνηση "ξέχασε" να συμπεριλάβει στη διανομή τους μαθητές που φοιτούν σε ειδικά σχολεία, να διορθώθεί αμέσως η παράλειψη και να χορηγηθούν υπολογιστές με πρόσθετο ειδικό παιδαγωγικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου