Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τα βασικά στοιχεία της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία


H Inclusion Europe διοργανώνει ένα μοναδικό πρόγραμμα κατάρτισης σχετικά με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με τον Εθνικό Γερμανικό Οργανισμό "Lebenshilfe" και το παράρτημα της Inclusion Europe στην Τσεχία, χάρη στην επιχορήγηση από το ταμείο της γερμανικής λοταρίας "Aktion Mensch".
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδρίες αφιερωμένες στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία.
Η κατάρτιση αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των οργανώσεων των ατόμων με νοητική αναπηρία και των οικογενειών τους σε ότι αφορά την εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις αντίστοιχες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η εκπαίδευση θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να: αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δράση, να κατανοήσουν τις πολιτικές και νομικές πτυχές της σύμβασης σε ό,τι αφορά τα άτομα με Νοητική Αναπηρία, να επωφεληθούν από την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σχετικά με τον προσανατολισμό και την ανάπτυξη δράσεων στη χώρα τους και τις στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να εφαρμοστούν.
Όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Πράγα της Τσεχίας. Το κόστος των σεμιναρίων καλύπτεται από την επιχορήγηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής των συμμετεχόντων από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια αυτών.
Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετάβασης και μετακίνησής τους, καθώς επίσης και με τα ατομικά τους έξοδα.

Πρόγραμμα Κατάρτισης για την περίοδο Νοέμβριος 2009- Μάρτιος 2010

  • Διαβίωση στην Κοινότητα (20-21 Νοεμβρίου 2009)
  • Προσβασιμότητα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και στην επικοινωνία (22-23 Ιανουαρίου 2010)
  • Συνεκπαίδευση: ανάπτυξη πρωτοβουλιών της οικογένειας για την άσκηση πίεσης προς την κατεύθυνση της συνεκπαίδευσης των παιδιών τους (5-6 Φεβρουαρίου 2010)
  • Παρακολούθηση της Σύμβασης των ηνωμένων Εθνών, ανάπτυξη στρατηγικών, σύνταξη και υποβολή σχετικών εκθέσεων (Μάρτιος 2010- ακριβής ημερομηνία αναμένεται)
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς/ άτομα μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στην κυρία Θωμαή Μαυράκη, τηλ/ φαξ 2392028743, κιν. 6936630648 email: thomy_mg@otenet.gr

οι πληροφορίες προέρχονται από ανάρτηση της κυρίας Μαυράκη στις συζητήσεις της ομάδας "MENTAL DISABILITY - Είμαι διαφορετικός...ε, και?" στο FACEBOOK


Εάν σας ενδιαφέρει η δράση της Inclusion Europe μπορείτε να επισκευθείτε το δικτυακό τους τόπο, ενώ πληροφορίες για την οργάνωση "Lebenshilfe" μπορείτε να βρείτε εδώ και στην αγγλική γλώσσα μια σύντομη παρουσίαση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου