Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Οι περιπέτειες του Τραγανούλη




"Γεια σου! Είμαι ο Τραγανούλης και είμαι ένα πολύ διάσημο δημητριακό. Η εταιρία μου θέλει να φτιάξει ένα νέο χώρο στο διαδίκτυο, μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για μένα και θέλω να με βοηθήσεις να τη φτιάξουμε μαζί."

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Media Awareness Network παρουσιάζουν τις "Περιπέτειες του Τραγανούλη στο Μαγικό Κόσμο των Διαφημίσεων στο Διαδίκτυο", ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά- χρήστες του Διαδικτύου από 6 έως 12 ετών.
Ο Τραγανούλης, όπως μας περιγράφουν οι δημιουργοί του, είναι ένα διάσημο δημητριακό που μιλάει στα παιδιά για τις διαφημίσεις τροφίμων και τα μαθαίνει πώς να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προώθησης που χρησιμοποιούν οι εταιρίες στο διαδίκτυο. Μέσα από 5 απλά βήματα, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν μια ιστοσελίδα για τον Τραγανούλη, η οποία θα βοηθήσει στην προβολή και την προώθησή του στο διαδίκτυο. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν για τα διαφημιστικά τρικ που χρησιμοποιούν οι εταιρίες όταν θέλουν να πουλήσουν ένα προϊόν έτσι, ώστε να εξοπλιστούν και να προστατευθούν από τα παραπλανητικά μηνύματα των διαφημίσεων στο διαδίκτυο.
Το παιχνίδι αυτό εντάσσεται στις πρωτοβουλίες οπτικοακουστικής παιδείας για παιδιά και νέους που αναπτύσσει το Ινστιτούτο, και έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνικές προώθησης της αγοράς από τα νέα μέσα (διαδίκτυο) παράλληλα με την καλλιέργεια μιας καταναλωτικής αγωγής στο ευρύτερο πλαίσιο της "παιδείας για τα μέσα" (media literacy).

Εγχειρίδιο Χρήσης προς γονείς και δασκάλους μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Ινστιτούτου, ενώ το παιχνίδι υπάρχει σε αυτόν το διαδικτυακό τόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου