Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Μέσα στο γήπεδο..έξω από το τηλεοπτικό πλάνο...




Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνετε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Κάθεστε σε περίοπτη θέση και απολαμβάνετε το θέαμα. Ξαφνικά, σας πλησιάζει ένας υπάλληλος (τουλάχιστον από την ενδυμασία αυτό αντιλαμβάνεστε) και σας ζητά να μετακινηθείτε από τη θέση σας, "διότι μπαίνετε στο πλάνο της τηλεοπτικής κάλυψης" και "δεν πρέπει το θέαμα αυτό να μεταδίδεται από τους τηλεοπτικούς δέκτες συνέχεια στα 90 λεπτά του αγώνα". Τι κάνετε;

Δεν ξέρουμε πόσοι απο εσάς παρακολουθήσατε από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Καβάλας και του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρουμε πόσοι από εσας ενοχληθήκατε από την παρουσία των φιλάθλων που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια και τους συνοδούς τους στο πλάνο. Αυτό που έχει δημοσιεύθει (βλ. Καθημερινή) όμως είναι ότι λίγα λεπτά πριν από τη "σέντρα" ένα άτομο με την ένδειξη "Staff" πλησίασε τους συγκεκριμένους φιλάθλους και σύμφωνα με την καταγγελία του κυρίου Αλέξη Καζαντζίδη ζήτησε από την ομάδα των φιλάθλων να μετακινηθούν άμεσα. Οι λόγοι είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν στην υποθετική περίπτωση λίγο πιο πάνω (έχουν μεταφερθεί τα σχόλια μέσα στα εισαγωγικά, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν). Ο φίλαθλοι πράγματι μετακινήθκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα από τη γωνία του κόρνερ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Super League, η διοργανώτρια του πρταθλήματος αρχή εξετάζει τις καταγγελίες "ωστόσο, απ' ότι έχει προκύψει, ούτε η Λίγκα ούτε η Nova που μετέδιδε τον αγώνα έδωσαν ποτέ τέτοια εντολή". συνεχίζει πιθανολογώντας ότι πρόκειται για υπάλληλο που επιθυμούσε οι φίλαθλοι να μεταφερθούν σστην ειδικά διαμορφωμένη θύρα του γηπέδου. "Το γήπεδο της Καβάλας διαθέτει τέτιο χώρο... είναι κάτι στο οποίο έχουμε ζητήσει να προχωρήσουν όλα τα ελληνικά γήπεδα".

Την Κυριακή, η Καβάλα υποδέχεται τον Πανθρακικό. Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Κωστής Σιμιτσής, δήλωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα τους στον αγωνιστικό χώρο (ο ίδιος δεν ήταν παρών στο περιστατικό). Δήλωσε επίσης, στο γήπεδο κατασκευάζεται υποδομή ώστε τα άτομα με αναπηρία να ανεβαίνουν στην κερκίδα με ανελκυστήρα. "Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί γι' αυτό και όπως πάντα οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο..."

Αξιοσημείωτο είναι ότι το γήπεδο στο οποίο διαδραματίστηκε το περιστατικό φέρει το όνομα "Ανθή Καραγιάννη". Για όσους δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη αθλήτρια, είναι παραολυμπιονίκης (έχει περιορισμό όρασης εκ γενετής) της Αθήνας, στα 100μ, στα 200μ και στο άλμα εις μήκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου