Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Κύπρος: Νοσηλευτές πήραν κιθάρα και τραγουδώντας δίδαξαν πρώτες βοήθειες σε νήπια

Η γνώση πρώτων βοηθειών, ακόμη και από μικρά παιδιά, είναι πολύ σημαντική καθώς πολλές φορές είναι σωτήρια. Ακόμη και η άμεση κλήση βοήθειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της κατάστασης του ασθενή. Ως εκ τούτου μικροί και μεγάλοι καλό είναι να μάθουμε έστω τα απαραίτητα.

Πώς μπορεί όμως να τα διδάξει κανείς σε ένα παιδί και να τα καταλάβει; Η Δόμνα και ο Αντρέας, νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, βρήκαν τον κατάλληλο τρόπο. Έναν τρόπο διασκεδαστικό, μουσικό και παιχνιδιάρικο αλλά κυρίως εύκολο για να το αφομοιώσουν τα μικρά παιδιά.

Γιατί όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Η Δόμνα λοιπόν πήρε την κιθάρα και δίδαξε στα μικρά παιδιά νηπιαγωγείου, τραγουδώντας τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που… «όταν κάποιος πέσει κάτω ξαφνικά». Την ίδια στιγμή ο Αντρέας δημιουργεί το… «βίντεο κλιπ» του τραγουδιού καθώς δείχνει στα παιδιά σε κούκλα πρώτων βοηθειών τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών Ριάνα Κωνσταντίνου με το σχόλιο «Να αγαπάς τα παιδιά …να τα φροντίζεις # Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε νηπιαγωγεία# Γιατί εάν θέλουμε να κάνουμε την αλλαγή πρέπει να ξεκινήσουμε από τα παιδιά μας# Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥΠΥ…Ανδρέα- Δομνα είσαστε οι καλύτεροι!».




Πηγή: cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου