Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Διήμερο AI_ducation Festival

Πόσο «κοντά» νιώθετε στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ); Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ που στοχεύει στη γνώση, την κατανόηση και τη χρήση αλγοριθμικών τεχνολογιών, δεδομένων και λογισμικού, βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ
Εκπαιδευτικούς, διευθυντές/διευθύντριες σχολικών μονάδων, στελέχη εκπαίδευσης και φοιτήτριες/φοιτητές

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Σε όσα άτομα παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες του AI_ducation Festival θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 | 09:00 – 19:00
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 | 09:00 – 19:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΓΛΩΣΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και Αγγλικά και θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και Αγγλικά.

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στην καθημερινότητα όλων, αλλά η επίδρασή της στα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμένει αχαρτογράφητη. Το AI_ducation Festival καλεί τους εκπαιδευτικούς να ανοιχτούν στον κόσμο και τις πρακτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναμορφώνοντας το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η δράση οργανώνεται και συντονίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, παρουσιάσεων και συζητήσεων, το AI_ducation Festival στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών που θέλουν να μάθουν, να χρησιμοποιήσουν και να ενισχύσουν μια νέου τύπου μαθησιακή εμπειρία. Άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης των νέων μπορούν τώρα να αποκτήσουν τα εργαλεία για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την Τεχνητή Νοημοσύνη στις σχολικές τάξεις.

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες, οι νέοι και οι νέες έχουν δικαίωμα σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης. Σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον στοχεύει και το AI_ducation Festival, με οδηγό και προορισμό την ανάπτυξη, την τεχνολογία και την καινοτομία για το αύριο, από σήμερα – για το μαθητικό κοινό, από τους εκπαιδευτικούς του.

ΤΟ AI_DUCATION FESTIVAL ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:

Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν, μέσα από εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις, debates, αλλά και πρόσβαση σε ιδέες, υλικό και εργαλεία για χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας.

Εισαγωγή στις έννοιες και παρουσίαση των δυνατοτήτων των αλγορίθμων, της μηχανικής, της βαθιάς μάθησης για τα νευρωνικά δίκτυα, αλλά και για τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Παρουσίαση ιστοριών επιτυχίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε σχολεία.

Επαφή και ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ εκπαιδευτικών, εταιρειών EdTech, πανεπιστημιακών και ειδικών της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν την ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις επιπτώσεις της στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Πρόσβαση σε εργαλεία εξατομικευμένης μαθησιακής εμπειρίας προσαρμοσμένης στις ανάγκες κάθε μαθήτριας και μαθητή.
Νέες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης των συμμετεχόντων, μέσω της ενίσχυσης των γνώσεων για την Τεχνητή Νοημοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου