Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της Σκιάθου

Φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, τέσσερεις παραλίες του Δήμου, μπορούν να φιλοξενήσουν ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Το SEATRAC θα λειτουργήσει στις παραλίες Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κουκουναριές, και Βρωμόλιμνος.

Το SEATRAC είναι μία μη μόνιμη εγκατάσταση που εξυπηρετεί εκατοντάδες λουόμενους κάθε χρόνο. Ο Δήμος, έχει μπει δυναμικά στον χάρτη του προσβάσιμου τουρισμού διαθέτοντας υποδομές για όλους. Ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία.

«…Οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, σε κάθε της έκφανση και σε κάθε δραστηριότητα. Έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, να διαμορφώσουμε υποδομές και να προσφέρουμε υπηρεσίες με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία…» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Ο Δήμος θα καταθέσει μελέτη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» του Υπουργείου Τουρισμού, το έργο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη παρεμβάσεων ημι-μόνιμων υποδομών σε παραλίες προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε παραλία δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 70.000 ευρώ με μέγιστο αριθμό παραλιών ανά δήμο, τέσσερις παράλιες. Συνολικά ο Δήμος Σκιάθου θα καταθέσει πρόταση για 280.000 ευρώ.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου