Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Το ΒΗΜΑ της Ευρώπης: Η μαθητική εφημερίδα για την ΕΕ από μαθητές της Ευρώπης

Η Μάρνυ Παπαματθαίου, αρχισυντάκτρια και υπεύθυνη Έκδοσης Μαθητικών Εφημερίδων «Το Βήμα», και οι μαθητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος – Τσιλάλης και η Μυρτώ Γραμματικού, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την εφημερίδα.

Το «ΒΗΜΑ» σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αλλά και με 14 από τα σχολεία-πρεσβευτές της χώρας, προχώρησε στην έκδοση μιας μαθητικής εφημερίδας για την Ευρώπη, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της ψήφου, της δημοκρατίας, της πολιτειότητας, της δημοσίευσης και άρα της δικαιοσύνης.

Το ΒHMA της Ευρώπης θα κυκλοφορήσει μαζί με το ΒΗΜΑ την Κυριακή 12 Μάϊου και θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ και τα θέματα τα οποία επέλεξαν οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην έκδοση και «καλύπτουν» τα μεγάλα «μέτωπα» που είναι σήμερα ανοικτά για τις χώρες της Ευρώπης.

Η Μάρνυ Παπαματθαίου ανέφερε πως «αυτά τα δύο αθώα παιδιά έχουν εθιστεί πλήρως στο ”άρωμα” τη δημοσιογραφίας καθώς έχουν γράψει εφημερίδα, έχουν κάνει podcast και σήμερα έρχονται στη τηλεόραση».

«Θα μπορέσουμε να διαβάσουμε την εφημερίδα αύριο και αύριο θα γίνει και μία μεγάλη εκδήλωση για την Ευρώπη».

Ο μαθητής Γιώργος Αλεξανδρόπουλος – Τσιλάλης σχολίασε πως είναι μία δημιουργική διαδικασία και αυτό είναι πάντα όμορφο.

Η Μυρτώ Γραμματικού, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε:

«Είναι αγχωτική διότι απαιτεί πολλή δουλειά και ψάξιμο αλλά είναι κάτι διαφορετικό που μας άρεσε. Μιλάμε για τις ευρωεκλογές, το περιβάλλον, την τεχνητή νοημοσύνη».

Η Μάρνυ Παπαματθαίου σχολίασε πως τα παιδιά δεν ασχολούνται με τα κόμματα αλλά με τους κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως η περιβαλλοντική κρίση, το bullying, όπου σε αυτά τα θέματα έχουν άποψη.


Πηγή: MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου