Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΕΙ: Τι αλλάζει στην εισαγωγή των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών

«Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997»- ΦΕΚ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η τροποποιητική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997» (Β’ 272).

Τι προβλέπει η απόφαση:

Δεν γίνονται δεκτές οι περιπτώσεις υποψηφίων που κατά το ίδιο σχολικό ή ημερολογιακό έτος έχουν φοιτήσει σε δύο τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς δεν απαιτείται ως προϋπόθεση η μόνιμη κατοικία και διαμονή γονέα
Η βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δεν απαιτείται για τίτλους Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης από τις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κύπρου.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι τέκνο Έλληνα υπαλλήλου που αποσπάται σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Σχολεία του εξωτερικού, και ο γονέας του υποψηφίου αποσπάται καθυστερημένα για υπηρεσιακούς λόγους, σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Σχολεία του εξωτερικού, η απόσπαση του γονέα και επομένως η κατοικία και διαμονή του, πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον για δύο (2) πλήρη έτη, μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο αποφοίτησε ο υποψήφιος από την 5η τάξη. Τα δύο (2) έτη που απαιτούνται, θα πρέπει να είναι συνεχόμενα και εντός της πενταετούς φοίτησης του υποψηφίου.

Πηγή:  alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου