Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Η Θεσσαλονικιά νοσηλεύτρια που δημιούργησε ρούχα ειδικά για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς

Η Καλλιόπη Γκρίζου είναι 29 ετών και εργάζεται ως επικουρικό προσωπικό- νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Εδώ και λίγους μήνες δημιούργησε ειδικά ρούχα που προσφέρουν άνεση στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Τα εμπνεύστηκε, όπως αναφέρει στο www.makthes.gr από τους ίδιους τους ασθενείς με τους οποίους συζητούσε στο νοσοκομείο.

«Πάντα άκουγα από τους αιμοκαθαιρόμενους ότι χρειάζονται ένα ρούχο ζεστό, κομψό και χρηστικό ώστε να το φορούν κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Έτσι εμπνεύστηκα τη συλλογή. Κοντομάνικα, ζακέτες, φούτερ για γυναίκες και άνδρες που έχουν φερμουάρ στις θέσεις αγγειακής προσπέλασης είτε στο σημείο που τοποθετείται ο κεντρικός φλεβικός καθαιτήρας είτε ή φίστουλα» εξηγεί η κ. Γκρίζου.

Και συνεχίζει: «Πρωταρχικός στόχος είναι ο ασθενής να χρησιμοποιεί το ρούχο στην θεραπεία χωρίς να φοράει τα δικά του ρούχα, τα οποία φθείρονται και πολλές φορές χρειάζεται να σκιστούν στις θέσεις του καθετήρα και της φίστουλας. Επίσης, απαλλάσσεται από το καθημερινό άγχος τι να φορέσει στην θεραπεία, ώστε να είναι άνετος αλλά και το ρούχο κατάλληλο για την θεραπεία».

Η ιδέα προέκυψε όπως αναφέρει η κ. Γκρίζου πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ τα ρούχα πωλούνται διαδικτυακά μέσω του e-shop που δημιούργησε από τον Νοέμβριο.

Τα ρούχα της ΚΙΝΕΤΙΚ σε μοντέρνα γραμμή προσδίδουν ένα μοναδικό αθλητικό και casual στυλ που μπορεί να σου δώσει την λύση ντυσίματος καθημερινά.

Για την παραγωγή των ρούχων η νεαρή νοσηλεύτρια και δημιουργός και εμπνεύστρια τους απευθύνθηκε σε μια βιοτεχνία. Όπως λέει «η σύσταση τους από 100% βαμβάκι, τους εξασφαλίζει μια απόλυτα άριστη ποιότητα, η οποία επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, είναι απορροφητικά στον ιδρώτα και δεν επιτρέπουν την εμφάνιση αλλεργιών. Η σειρά dry-fit, με σύσταση 70% βαμβάκι και 30% polyamide, είναι εξίσου απορροφητική και χρησιμοποιεί ισοθερμικό ύφασμα, προσδίδοντας ένα πιο αθλητικό στυλ, αλλά και καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας στο σώμα».

Σύμφωνα με την κ. Γκρίζου το προϊόν της είναι μοναδικό σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς μετά από ενδελεχή έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Όπως λέει τα εν λόγω ρούχα είναι κατάλληλα και για εκείνους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες αλλά και τους διαβητικούς.

Οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ, οι παραγγελίες γίνονται είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά και οι παραδόσεις γίνονται αυθημερόν για παραγγελίες στη Θεσσαλονίκη και σε 1-3 μέρες για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Βαγγέλης Στολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου