Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Οδηγός Ψηφιακής Συμπεριφοράς

Ο INHOPE - International Association of Internet Hotlines, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημιούργησε έναν οδηγό με σαφείς, πρακτικές συμβουλές προς τους νέους, για το πώς να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. 

Η Τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε με προσοχή και ασφάλεια τον διαδικτυακό κόσμο. Δεν αρκεί να γνωρίζουμε τις εφαρμογές που υπάρχουν, θα πρέπει επίσης να είμαστε σίγουροι ότι οι διαδικτυακοί τόποι στους οποίους κινούμαστε μας παρέχουν ασφάλεια, συνδεσιμότητα και σεβασμό. 

Εκτός από το να αντιληφθούμε τη σημασία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα παραμείνουμε ασφαλείς αλλά και το πως θα αλληλοεπιδρούμε διαδικτυακά με άλλους. 

Για τους παραπάνω λόγους, συγκεντρώσαμε εδώ αυτές τις απλές αλλά σημαντικές συμβουλές. Σε λίγα μόλις λεπτά, μπορείς να μάθεις πως θα αποφεύγεις τις απάτες και την παραπληροφόρηση, να εντοπίζεις τους κινδύνους και να δημιουργείς ασφαλείς χώρους, στους οποίους εσύ και οι φίλοι σου θα μπορείτε να πλοηγείστε χωρίς ανησυχία. Όσο καλύτερα είσαι ενημερωμένος/η, τόσο καλύτερες θα είναι οι επιλογές σου και όλοι θα νιώθουν ήρεμοι. 

Να θυμάσαι πάντα: Ακόμη και αν είσαι εξαιρετικά προσεκτικός/η, υπάρχουν πιθανότητες κάποιος να σκέφτεται κακόβουλα και να θέλει να σε εκμεταλλευτεί, γνωστός ή άγνωστος. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ευθύνεσαι εσύ.

Διαβάστε την ελληνική έκδοση: https://saferinternet4kids.gr/.../2024/10/INHOPE-Greek.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου