Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Το θερμοκήπιο του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων Έβρου

Η φετινή σχολική χρονιά μας βρίσκει ιδιαίτερα χαρούμενους και ενθουσιασμένους καθώς στην αυλή του σχολείου μας βρίσκεται ένα ολοκαίνουριο και πανέμορφο θερμοκήπιο. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς οι μικροί μαθητές μας επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας περιβόλι με πολλά και διάφορα λαχανικά.

Το κάθε τμήμα διαθέτει το δικό του «παρτέρι», μέσα στο οποίο έχει σπείρει και περιποιείται τα διάφορα φυτά, συνεργαζόμενοι πάντα ως ομάδα για όλες τις εργασίες που μπορεί να χρειάστηκαν ή που χρειάζονται καθημερινά.

Το θερμοκήπιο του σχολείου μας καθημερινά μεγαλώνει και με μεγάλη αγάπη και μεράκι το φροντίζουμε, ώστε σε λίγο καιρό να απολαύσουμε τα φρέσκα λαχανικά μας, συμβάλλοντας έτσι ώστε η υγιεινή διατροφή να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε σπείρει λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, μαρούλια, παντζάρια, πράσα, κρεμμύδια, σκόρδα, άνηθο, μαϊντανό, φινόκιο , λαχανάκια Βρυξελλών, αντίδια και πολλά άλλα λαχανικά.

Φυσικά για όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να ευχαριστήσουμε και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια ως σχολική μονάδα του βορείου Έβρου την Εταιρεία Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. και συγκεκριμένα τον κο Πάνο Ισμαήλο για την χορηγία μέρους του θερμοκηπίου, τον κο Ανδρέα Τριανταφύλλου για την χορηγία των φυτών, τους υπαλλήλους του Δήμου Ορεστιάδας της Δημ. Ενότητας Τριγώνου που βοήθησαν στις τεχνικές εργασίες, την κα Μαρία καθαρίστρια του σχολείου μας που καθημερινά μας βοηθάει ακόμα και στο θερμοκήπιο.

Πηγή: evros24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου