Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ημερίδα: "Γλώσσα & Μαθηματικά: Διασυνδέσεις και αλληλεπιδράσεις"

Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Ομάδα «Θαλής+Φίλοι» συνδιοργανώνουν Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Γλώσσα και Μαθηματικά, Διασυνδέσεις και Αλληλεπιδράσεις» με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Δ.Ε.Π.Π.Σ. (Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.


Η ημερίδα έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρίως μαθηματικούς και φιλολόγους και σε φοιτητές/τριες των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων.

Αφόρμηση αποτελούν διαπιστωμένες και διαχρονικές αδυναμίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα μαθηματικά, προβλήματα που συνδέονται με αδυναμίες και ελλείψεις στην γλώσσα. Οι αδυναμίες αυτές διαπιστώνονται από την εκπαιδευτική εμπειρία, ενώ αποτυπώνονται και στα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η πρόθεση είναι να προταθεί ένα θεωρητικό πλαίσιο, να παρουσιαστούν καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και σε άλλα σχολεία, και να δοθούν ιδέες για εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτική έρευνα που θα διασυνδέουν την Γλώσσα με τα Μαθηματικά και θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σκοπός μας είναι να ξεκινήσει μία συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις αλληλεπιδράσεις των γνωστικών πεδίων της Γλώσσας και των Μαθηματικών, να δημιουργηθεί μία κοινότητα διαλόγου και μάθησης που θα συμβάλει στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου