Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πώς θα βάλεις αντηλιακό στο παιδί σου όταν αυτό αρνείται πεισματικά

Μια μαμά που πάλεψε χρόνια με το άεναο ερώτημα «πως θα βάλω αντιηλιακό στο παιδί μου;» μοιράζεται τη διασκεδαστική αλλά πολύ χρήσιμη εμπειρία της. Διαβάστε την!

«Για χρόνια ο γιος μου είχε επίμονο έκζεμα, που σήμαινε ότι έπρεπε να βάζει διάφορες κρέμες στο σώμα του. Και μισούσε αυτήν την καθημερινή διαδικασία. Μια φορά, όταν ήταν σχεδόν δύο ετών, τον ντύναμε μετά από το μπάνιο – και ήρθε η ώρα για λοσιόν – και παρόλο που το παιδί μόλις μπορούσε να μιλήσει, ουρλιάζοντας μας είπε: «ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΛΟΣΙΟΝ!» Και έτρεξε στη γωνία κρύβωντας το πρόσωπό του νομίζοντας ότι αυτό τον έκανε αόρατο. Η αδιάκοπη επίμονη έπαλειψη με κάθε λογής λοσιόν του είχε σπάσει τα νεύρα!

Έκανα όλο αυτό τον πρόλογο για να σας κάνω να φανταστείτε πόσο μίσος είχε για το καλοκαίρι, με τη συνεχή ανάγκη για αντηλιακό. Συνήθως, κατάφερνα να τον πασαλείψω λίγο σε ένα μάγουλο, στο αυτί , όπου προλάβαινα πριν απομακρύνει το χέρι μου. Το αποτέλσμα ήταν ένα μωρό μαυρισμένο σε διάφορα σημεία και λευκό σε άλλα..

‘Έτσι καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τον ήλιο. Το ίδιο καταλαβαίνω και την απέχθεια των παιδιών δεν απολαμβάνουν ΚΑΘΟΛΟΥ να αλείφονται, ψεκάζονται με κάθε είδους αντιηλιακό!

ΜΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!

Η ηλιακή ακτινοβολία συνδέεται απαρέγκλιτα με τον καρκίνο του δέρματος.
Δε θέλω να σε ανησυχήσω, αλλά έρευνες δείχνουν ένα -μόνο- ηλιακό εγκαύμα στην παιδική ηλικία, μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Πώς όμως πρέπει να προστατεύσεις ένα παιδί που εξαφανίζεται μόλις δει αντηλιακό;

ΕΥΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Βάλτο στο καρότσι ή στην παιδική καρέκλα πρώτα. Όσο και αν πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα χερια και τα πόδια που κλωτσάνε, θα έχεις πλεονέκτημα! Δεν μπορεί να τρέξει!

Δώσε του ένα τηλέφωνο ή ένα tablet. Ναι, ξέρω ότι αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό αλλά το σημαντικό είναι να εξασφαλίσεις την ασφάλεια του παιδιού σου. Φτιάξε και πες μια ιστοριούλα που εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικό το αντηλιακό και ξεκίνα να τη λες αργά και χαριτωμένα, καθώς το απλώνεις!

Κάνε ένα ανώδυνο κόλπο. Βάλτε αντηλιακό σε ένα βαμβάκι και ξεκινήστε να του «ζωγραφίζετε» το προσωπάκι, ζητώντας του να μαντέψει τι ζωγραφίζετε. Έπειτα, απλά απλώστε το, για να το «βγάλετε».

Τα παιδιά είναι μικρά ευαίσθητα πλάσματα και μερικές φορές οι έκπληξεις τα ενοχλούν. Για παράδειγμα, αν κρατάτε τον καρπό του παιδιού σας για να βάλετε αντηλιακό στο χέρι τους, ίσως δεν είναι ότι μισούν την κρέμα- απλά μπορεί να το τράβηγμα του χεριού τους. (Μόλις ο γιος μου μπόρεσε να μιλήσει πιο κανονικά, μας είπε ότι αυτό που πραγματικά δεν του άρεσε σε όλη αυτή την κρέμα ήταν ότι ήταν… κρύο. Δεν είχε συμβεί ποτέ να το ζεστάνουμε στα χέρια μας πρώτα. Ουπς.)

Για να αλλάξετε την αίσθηση του απλώματος του αντηλιακού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο μακιγιάζ ή ένα σφουγγαράκι για μακιγιάζ. Αυτό όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο κάλυψης, αλλά μπορεί επίσης να είναι μία πιο ευχάριστη αίσθηση για το παιδί σας – και έτσι, λιγότερο πιθανό να τρέξει μακριά».

Πηγή: infokids.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου