Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις γονέων από το 89ο δημοτικό και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Οι ενέργειες του δήμου

Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της σχολικής στέγης προανήγγειλε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που παρέλαβαν και τις ενέργειες που δρομολογεί η διοίκηση.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χθες, παραβρέθηκαν γονείς τόσο του 89ου Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμό του όσο και του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που δεν θέλουν να μετεγκατασταθεί από τη Νέα Παραλία στην περιοχή της Ξηροκρήνης.


«Δεν υπάρχει μέρα με το να μην ασχολούμαι με το πώς θα λύσω τα ζητήματα της σχολικής στέγης», τόνισε ο κ. Αγγελούδης, σημειώνοντας πως ευθύνη του δήμου είναι η κατασκευή των σχολείων και η συντήρησή τους. Ξεκαθάρισε ότι το πού φοιτούν τα παιδιά είναι επιλογή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι εάν χρειαστεί θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση δανεισμού προκειμένου να γίνουν και τα δύο σχολεία. Υπενθύμισε ότι ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό έφερε το θέμα της σχολικής στέγης, ζητώντας στήριξη. «Εάν δεν έχω τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, θα φέρω πρόταση δανεισμού στο δημοτικό συμβούλιο για τα δύο συγκεκριμένα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, ο δήμος έχει πέντε λυόμενα σχολεία, τα οποία έχουν χρόνο κατασκευής από τον σεισμό του ΄78. Από αυτά, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες τα δύο χρίζουν άμεσης αντικατάστασης, ενώ τα τρία μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για ένα – δύο χρόνια αλλά και αυτά στη συνέχεια να αντικατασταθούν.

Για το θέμα του 89ου Δημοτικού Σχολείου ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι περιμένει την εισήγηση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος από το οποίο ζητήθηκε να κάνει τη δική του αυτοψία και γνωμάτευση, αν έχει στατική επάρκεια και εάν είναι επικίνδυνο. Ανακοίνωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ.

Για το 1ο Ειδικό Σχολείο είπε ότι «δεν ορίζει ο δήμος για το πού θα πάτε αλλά η Περιφερειακή Διεύθυνση». «Έχω ζητήσει και εγώ να φύγει η Περιφερειακή Διεύθυνση από το κτήριο στην οδό Μύλου και να μεταφερθείτε εσείς εφόσον το επιθυμείτε», σημείωσε ο δήμαρχος.


Πηγή: voriavoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου