Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάτα: Μαθητές κέρδισαν την τρίτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ομάδα μαθητών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας την τρίτη θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, που με θέμα «Συνδέοντας τον κόσμο» έλαβε χώρα στον Παναμά τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για την ομάδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης BitLab από την Καλαμάτα, την οποία αποτελούσαν οι Γιώργος Αθανασίου, ο Κωνσταντίνος Κούμανης και Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, που ξεχώρισαν στην κατηγορία τους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην οποία μετείχαν 451 ομάδες από 90 χώρες.

Συνολικά η Ελλάδα απέσπασε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, δύο χάλκινα μετάλλια, μία τέταρτη και μία όγδοη θέση.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από τα προνήπια να ασχολείται με τη ρομποτική, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Λεωνίδας Φίλος, προπονητής ρομποτικής αλλά και της συγκεκριμένης ομάδας. Μάλιστα ο κ. Φίλος επισήμανε ότι τα παιδιά αναγνωρίζονται πλέον ως Ολυμπιονίκες και μπορούν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Ρεπορτάζ Κ. Γαζούλης


Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου