Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ένθετο Παιδεία: Stand Up Chemistry – Ένα διαφορετικό «μάθημα» χημείας

Η χημεία αποτελεί ίσως το δυσκολότερο μάθημα. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται τα παιδιά. Το στοίχημα των καθηγητών, πάντα, είναι πώς θα καταφέρουν να το κάνουν πιο φιλικό προς το κοινό τους. Μία ομάδα, από καθηγητές και ηθοποιούς, έρχεται να μας συστήσει το stand up chemistry, το οποίο με χιουμοριστικό και διαδραστικό τρόπο, επιδιώκει να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε για το μάθημα της χημείας. Δείτε ακόμα στο ένθετο Παιδεία του ΕΡΤNEWS:

Πώς επιλέγω σωστά κατεύθυνση στο Λύκειο

Οι μαθητές μόλις ολοκληρώσουν την Α’ Λυκείου καλούνται να επιλέξουν κατεύθυνση, να αποφασίσουν δηλαδή αν θα ακολουθήσουν στην Β’ και την Γ’ λυκείου τη θεωρητική ή τη θετική. Ο σύμβουλος σπουδών Θοδωρής Θεοτόκης δίνει χρήσιμες συμβουλές σε μαθητές και γονείς αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέξουν κατεύθυνση.

Ένας 14χρονος «αργυρός» Ολυμπιονίκης Αστροφυσικής

Στο ένθετο για την Παιδεία του ΕΡΤNEWS γνωρίζουμε τον 14χρονο Θεόδωρο Γκίκα από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Ο μαθητής γυμνασίου συμμετείχε στη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων που διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Για την Ολυμπιάδα επιλέχθηκαν οι καλύτεροι μαθητές από 14 χώρες από όλο τον κόσμο ώστε να εκπροσωπήσουν την χώρα τους. Την ελληνική αποστολή στελέχωσαν δέκα παιδιά.

Παρουσίαση: Ελίνα Κολύβα  

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου