Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Η Nicole Christodoulou οδηγεί τις ParaMatildas στην νίκη στο Πρωτάθλημα Ασίας-Ωκεανίας

Η Nicole Christodoulou, το αστέρι των ParaMatildas, βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει τον πρώτο διεθνή τίτλο, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο της παίκτριας του τουρνουά, με στόχο να εμπνεύσει άλλους να ζήσουν με το ίδιο «αήττητο πνεύμα» που την οδήγησε στο δικό της ταξίδι.

Η 31χρονη ομογενής ήταν βασικό μέλος των ParaMatildas -της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Αυστραλίας για αθλήτριες με εγκεφαλική παράλυση, επίκτηκη εγκεφαλική βλάβη ή συμπτώματα που προήλθαν από εγκεφαλικό- η οποία κέρδισε και τους πέντε αγώνες στο Πρωτάθλημα Ασίας-Ωκεανίας 2023 της IFCPF, αποκλείοντας την Ιαπωνία με 2-0 στον τελικό του Σαββάτου για την κατάκτηση του τουρνουά.

Στον τελικό κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ, ολοκληρώνοντας ένα εκπληκτικό τουρνουά, στο οποίο σκόραρε επτά φορές και αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη παίκτρια.

Η Christodoulou χρειάστηκε να ξεπεράσει σημαντικές αντιξοότητες στη ζωή της, καθώς όταν ήταν 21 ετών υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια στον ύπνο της, τα οποία την άφησαν παράλυτη στην αριστερή πλευρά του σώματός της.

Έπιασε τον εαυτό της να καθοδηγείται από το «αήττητο πνεύμα» των ParaMatildas, το οποίο και χαρακτηρίζει ως τρόπο ζωής, ελπίζοντας ότι αυτό θα αναπαραχθεί και από την επόμενη γενιά.

«Αήττητος, για εμάς, σημαίνει να μην αφήνεις κανένα εμπόδιο να μπει στο δρόμο σου, όσο δύσκολο κι αν είναι. Είχα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο όταν ήμουν νεότερη. Δεν μπορούσα να περπατήσω, ήμουν παράλυτη», δήλωσε στο SBS Sport.

«Αντιμετώπισα πολλές αντιξοότητες και δεν άφησα ποτέ καμία από αυτές να με επηρεάσει, και τώρα είμαι εδώ. Ακολουθήστε τα όνειρά σας και αν θέλετε κάτι, θα το πραγματοποιήσετε».

Η Christodoulou αναφέρθηκε στο σουρεαλιστικό συναίσθημα που βίωσε όταν η οικογένειά της, την παρακολούθησε όχι μόνο να παίζει για την Αυστραλία, αλλά και να σκοράρει.

«Ήταν το πιο σουρεαλιστικό συναίσθημα (να σκοράρεις μπροστά τους)», εξήγησε.

«Η οικογένειά μου, είναι η πρώτη φορά που με βλέπουν να παίζω για την Αυστραλία… Το να μπορώ να το κάνω αυτό, το πρώτο γκολ στον (τελικό), με αυτούς εδώ να με επευφημούν – αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα», δήλωσε.

Η επιθετικός των ParaMatildas αισθάνθηκε εξαιρετικά ευγνώμων που κέρδισε την τιμή της παίκτριας του τουρνουά.

«Ξεκίνησα παράλυτη- τώρα παίζω ποδόσφαιρο για τη χώρα μου και πήρα την διάκριση παίκτριας του τουρνουά, με ένα χρυσό μετάλλιο. Τι μπορεί να το ξεπεράσει αυτό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου