Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

“Σχολικά γεύματα” στο Ηράκλειο: Ανάσα για οικογένειες με παιδιά μαθητές σε δημοτικά σχολεία το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 7η χρονιά, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Από τον επόμενο μήνα, όπως εκτιμάται, αναμένεται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”, το οποίο αφορά 1.658 σχολεία σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 48 αφορούν σχολικές μονάδες του νομού Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 7η χρονιά, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα” εφαρμόστηκε σε 18 σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με τον αριθμό να αυξάνεται σημαντικά χρόνο με τον χρόνο, προκαλώντας ανάσα σε αρκετές οικογένειες.

Πέρυσι, το πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου, με όλους τους αρμόδιους να τονίζουν την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ώστε από τον επόμενο μήνα μικροί μαθητές να έχουν ζεστό φαγητό μέσα από αυτό το πρόγραμμα, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου