Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Παιδικές ιώσεις και έναρξη της σχολικής σεζόν


Έπειτα από τρία χρόνια με την χρήση μάσκας και τον εγκλεισμό, τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις, όταν έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με άλλους συνομηλίκους.

Λόγω του συγχρωτισμού φέτος παρατηρήθηκε μια αύξηση των λοιμώξεων εξηγεί η παιδίατρος Ελένη Καζελίδου. 

Ενώ από τον Μάιο και μετά παρατηρήθηκε επίσης αύξηση των κρουσμάτων covid. «Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τελειώσαμε με την επιδημία, η οποία συνεχίζει να υπάρχει, αλλά με πολύ ελαφρύτερα συμπτώματα, που μερικές φορές περνούν απαρατήρητα και συγχέονται με το απλό κρυολόγημα»

Οι γονείς είναι έκπληκτοι από την συμπτωματολογία, που δίνει πυρετό, κούραση, αδυναμία και δεν σκέφτονται να κάνουν ένα τέστ.

Οι κίνδυνοι παραμένουν και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν. Πρέπει να συνεχίζουν να προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους βρέφη, ανοσοκατασταλμένους, ανθρώπους με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

«Θα έχουμε αρκετές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού αυτό το διάστημα και αργότερα θα εμφανιστεί η γνωστή γρίπη, αλλά ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής δεν θα υπάρξουν προβλήματα πέρα από τα συνήθη αυτήν την εποχή, που ξεκινούν τα σχολεία και είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα παιδιά που θα πάνε για πρώτη φορά», καταλήγει η κ. Καζελίδου.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου