Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Τα παιδιά ΑμεΑ στα Χανιά απέκτησαν τον δικό τους χώρο δημιουργικής απασχόλησης

Μια νέα κοινωνική δομή αποκτούν τα Χανιά. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, ολοκληρώθηκε και θα λειτουργεί από το ερχόμενο φθινόπωρο στα Περιβόλια.

Αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας ΑμεΑ, με ειδικό βάρος και ξεχωριστή αξία για τα ίδια τα άτομα που θα συμμετέχουν, αλλά για τις οικογένειες τους.

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη αναφέρθηκε στις προδιαγραφές που θα έχει η νέα δομή: «Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ θα λειτουργήσει με επιστημονικό προσωπικό, με ειδικότητες ψυχολόγου, λογοθεραπευτή, γυμναστή, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, καθώς βέβαια και με βοηθητικό προσωπικό. Οι δραστηριότητές μας θα περιλαμβάνουν Θεατρική και Μουσικοκινητική Αγωγή, Γυμναστική, Κηπουρική, Εκπαιδευτική κουζίνα, Ψυχολογική υποστήριξη και Συμβουλευτική για τα παιδιά, τους γονείς και την οικογένεια».

«Κοινή προσπάθεια και μέλημα όλων μας, είναι η ομαλή ένταξη, η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η δημιουργική απασχόληση, αλλά και η χαρά και η διασκέδαση των ωφελούμενων, καθώς και η διευκόλυνση συνολικά της οικογένειας», κατέληξε η κ. Κουνελάκη.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου