Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ένα εργαλείο AI που βοηθά LGBTQI+ οικογένειες

Ένας μπαμπάς από το Τορόντο, ο Jamie Alexander, δείχνει τι είναι πραγματική συμμαχία. Αφού ίδρυσε το RUBIES – μια σειρά ρούχων για τρανς κορίτσια και γυναίκες εμπνευσμένη από την τρανς κόρη του, τη Ruby- ο Alexander έφτιαξε πρόσφατα ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που απαντά με ευαισθησία σε ερωτήσεις σχετικά με τρανς ζητήματα και απευθύνεται σε γονείς που ψάχνουν απαντήσεις για τη φυλομετάβαση, την υγειονομική περίθαλψη ή κουήρ πληροφορίες.

Το RUBIES Gender Journey Chatbot περιγράφεται από τον Alexander ως «εικονικός βοηθός που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις LGBTQ+ οικογένειες στο ταξίδι τους» και «ανεκτίμητη πηγή για τους γονείς που αναζητούν καθοδήγηση στο LGBTQ+ ταξίδι τους». Το chatbot είναι δωρεάν, πολύγλωσσο και ανώνυμο. Οι χρήστες απλώς πληκτρολογούν μια ερώτηση και περιμένουν περίπου ένα δευτερόλεπτο για την απάντηση. Το εργαλείο δίνει απαντήσεις σχετικά με την ορμονοθεραπεία, τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο γενικά, και τους πόρους ψυχικής υγείας για την τρανς νεολαία.

Ο Alexander λέει ότι η εφεύρεσή του βοηθά τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους δασκάλους να είναι όσο το δυνατόν πιο υποστηρικτικοί στα τρανς παιδιά και τα παιδιά που δεν συμμορφώνονται με το φύλο και που αντιμετωπίζουν έναν εχθρικό κόσμο.

“Στην παγκόσμια τρανς κοινότητα, έχει γίνει πραγματικά σαφές ότι υπάρχουν κενά στους πόρους και στην υποστήριξη για τα τρανς παιδιά και τις οικογένειές τους. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα μπορούσε να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους και να εκτείνεται σε διαφορετικές γλώσσες.” είπε ο Alexander σε ανακοίνωσή του. “Είμαι ενθουσιασμένος που αξιοποιώ τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για αυτό το Chatbot για να δείξω πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προς όφελος άλλων και ως μια πηγή καλού. Ελπίζω ότι αυτό το AI Chatbot θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου για να υποστηρίζει γονείς, παιδιά και συμμάχους, δημιουργώντας μια βαθύτερη κατανόηση και συμπόνια για την LGBTQ+ κοινότητα.” 

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το Chatbot και εδώ για να δείτε τη σειρά RUBIES.

Πηγή: avmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου