Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθν. Βιβλιοθήκης: Διαβάστε online και δωρεάν εκατοντάδες παιδικά βιβλία

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίγει πιλοτικά στο κοινό δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους την δυνατότητα να έχουν δωρεάν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας.

Μια δωρεάν ψηφιακή υπηρεσία που μάς φέρνει κοντά στο κόσμο των βιβλίων

Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου εκσυγχρονισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης και δίνει στους πιστοποιημένους χρήστες τη δυνατότητα να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone. Η καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και στην εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Ποια βιβλία είναι διαθέσιμα στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, είναι μια πλατφόρμα, η οποία διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη εκδοτική παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.

Μπορείτε να βρείτε τα διαθέσιμα παιδικά και εφηβικά βιβλία πατώντας εδώ

Πώς λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

1. Εισέρχεστε στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου και συνδέεστε στον λογαριασμό σας πατώντας Είσοδος.

2. Επιλέγετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει (έως 3 τίτλους) και πατάτε την ένδειξη Προσθήκη στο Ράφι.

3. Επιλέγετε Το Ράφι μου στο πάνω μέρος της σελίδας και αφού διαβάσετε τους όρους χρήσης και συμφωνήσετε με αυτούς, επιλέγετε Επιβεβαιώστε τη λήψη.

4. Σας αποστέλλεται e-mail επιβεβαίωσης, στο οποίο αναγράφονται συνοπτικά οι οδηγίες καταφόρτωσης.

5. Επιλέγετε Βιβλιοθήκη στο πάνω μέρος της σελίδας του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου. Στη συνέχεια επιλέγετε τον σύνδεσμο Adobe protected epub/pdf κάτω από τη στήλη Download και το αρχείο του βιβλίου καταφορτώνεται στη συσκευή σας. Ο σύνδεσμος παραμένει ενεργός για 20 ημέρες από την ημερομηνία που δημιουργήθηκε.

6. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με ζητήματα ανανέωσης της άδειας χρήσης, κράτησης και επιστροφής βιβλίων επισκεφθείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Πηγή: infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου