Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Teachrock.org: Διδάσκοντας το ροκ στα σχολεία.

Διδάσκεται το ροκ; Φυσικά. Το Teachrock.org, το οποίο ξεκίνησε από τον Stevie Van Zandt σε συνεργασία με το Founders Board των Bono, Jackson Browne, Martin Scorsese και Bruce Springsteen, παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, με σκοπό να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους να το πετύχουν.

Το TeachRock, για περισσότερο από μία δεκαετία, βελτιώνει τη ζωή των μαθητών φέρνοντας τον ήχο, τις ιστορίες και την επιστήμη της μουσικής σε όλες τις τάξεις. Από τους Beatles έως την Beyoncé, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, μέσα στην αίθουσα ή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το TeachRock προσφέρει ουσιαστικά σχέδια μαθημάτων χωρίς κόστος σε δασκάλους, μαθητές και οικογένειες, εμπνέοντας βαθύτερη μάθηση και κατανόηση μέσω της δύναμης της μουσικής.

Το TeachRock.org είναι μια ελεύθερη πηγή εκπαιδευτικού υλικού με εκατοντάδες σχέδια ενοτήτων και μαθημάτων, εξειδικευμένες μαθητικές εκδόσεις και βιογραφίες μουσικών. Το μάθημα ιστορίας του γυμνασίου "Rock and Soul of America" του TeachRock διδάσκεται σε όλη την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό, το Οχάιο, το Κονέκτικατ, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και αλλού.

Περισσότεροι από 60.000 εκπαιδευτικοί που εκπροσωπούν πάνω από 30.000 σχολεία και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, στην Αγγλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και αλλού είναι εγγεγραμμένοι στο Teachrock.org.

Το πρόγραμμα Partner School της TeachRock περιλαμβάνει μια πολυετή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας του Κονέκτικατ, συνεχιζόμενα έργα με το Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης, το Los Angeles Unified School District, το Chattanooga, τα δημόσια σχολεία TN, καθώς και με μεμονωμένα σχολεία στο Σικάγο του Κλίβελαντ , Μιλγουόκι και αρκετούς άλλους φορείς.

Ο Stevie Van Zandt ίδρυσε την TeachRock για να διατηρήσει τη μουσική και τις τέχνες στο DNA των σχολικών συστημάτων και να δώσει τη δυνατότητα στους δασκάλους να επηρεάσουν μια γενιά που παίζει στα δάχτυλα το διαδίκτυο.. Ο Stevie είδε τη μουσική ως τον τρόπο για να παρουσιάσει θετικές αναπαραστάσεις όλων των μαθητών, να δημιουργήσει πραγματικές συνδέσεις μεταξύ της τάξης και των εμπειριών των μαθητών και να ενισχύσει και να δώσει κίνητρα για την επιτυχία των μαθητών.

Περισσότερο από το 85% των δασκάλων που ερωτήθηκαν ανέφεραν αυξημένο ενθουσιασμό στις τάξεις του TeachRock. Το πρόγραμμα σπουδών του TeachRock έχει επισημανθεί, μεταξύ άλλων, από την Washington Post, το New Yorker, την Education Week.

Γιατί το TeachRock έχει σημασία: Μπορείτε να δείτε το σχετικό μήνυμα από τον Stevie Van Zandt, αλλά και να παρακολουθήστε μια τάξη σε δράση.



Ευλαμπία Αγγέλου
Ανεξάρτητη Ερευνήτρια
Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου