Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ανοιξε πλατφόρμα καταγραφής προβλημάτων στα σχολεία της Θεσσαλίας

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης «έστησε» την πλατφόρμα καταγραφής ζημιών και ελλείψεων για τα σχολεία της Θεσσαλίας, προκειμένου να υπάρχει μια συνολική εικόνα για το τι απαιτείται να γίνουν ώστε να μπορέσουν οι μαθητές των τεσσάρων νομών να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Από τη Δευτέρα (18/09), οι Διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να φροντίσουν μέχρι τη 1 το μεσημέρι να πάρουν τους κωδικούς για την είσοδο στην πλατφόρμα, της οποίας η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι : https://edu-reporting.gov.gr/ και να αρχίσουν να καταχωρούν τα στοιχεία. Για την ακρίβεια καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν: 

Το προαύλιο του σχολείου, τη σκεπή σχολείου, την κατάσταση των αιθουσών, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τα βιβλία, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, την τηλεφωνική επικοινωνία, τη στέγαση των μαθητών ακόμη και τη βιοποριστική κατάσταση των μαθητών.

Εξίσου επιφορτισμένοι να καταγράψουν τι χρειάζονται είναι και οι οκτώ Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα τους ζήτησε να στείλουν εγγράφως τις ανάγκες για αίθουσες διδασκαλίας, και εφόσον υπάρχει ο χώρος να σταλούν και να τοποθετηθούν προκάτ, και τη δυνατότητα μεταστέγασης μαθητών σε όμορα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», όσον αφορά τον Δήμο Λαρισαίων, δεν έχουν προκύψει ανάγκες για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών, αλλά υπάρχει πρόβλεψη για προσωρινή μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία.

Για παράδειγμα στην περίπτωση του Γυμνασίου-Λυκείου Φαλάνης όπου υπήρχε φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι με το κτίριο, φαίνεται ότι οι έλεγχοι δεν έδειξαν προβλήματα στατικότητας, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί καιρός για να επανέλθουν οι μαθητές αφού θα γίνουν εργασίες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι μαθητές του Λυκείου Φαλάνης θα ξεκινήσουν πρωινή βάρδια στο Γενικό Λύκειο Αμπελώνα καθώς υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και για τους μαθητές του Γυμνασίου Φαλάνης που είτε θα πάνε στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης είτε και εκείνοι στον Αμπελώνα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πιερρακάκης ζήτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να ενημερωθεί ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για τον αριθμό βιβλίων που χρειάζονται, καθώς αυτά που στάλθηκαν το καλοκαίρι καταστράφηκαν στα πλημμυρισμένα σχολεία και στις αποθήκες και να στείλουν αίτημα στους Δήμους, προκειμένου να ελεγχθεί η υγειονομική, δομική και ηλεκτρολογική κατάσταση των σχολείων. Τέλος βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων είναι η εξασφάλιση πόσιμου νερού σε όλα τα σχολεία.

Νατάσα Πολυγενη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου