Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Στις 28 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι προσφορές για τη μεταφορά μαθητών

Στις 28 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι προσφορές του διαγωνισμού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς στα σχολεία των περίπου 1.000 μαθητών της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 130 παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό που προκηρύσσεται, καθώς οι δύο προηγούμενοι δεν είχαν συμμετοχή και κηρύχθηκαν άγονοι.

Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, από το 2016-17 η τιμή για τα σχολικά δρομολόγια παραμένει σταθερή, ενώ η ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει το κόστος, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι ανάδοχοι τουριστικοί πράκτορες να το θεωρούν ασύμφορο.

Σημείωσε δε ότι το κόστος αυξάνει η συνοδός που απαιτείται να υπάρχει σε δρομολόγια για άτομα με ειδικές ανάγκες, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να απασχολείται για δυο ώρες, αλλά πρέπει να έχει πλήρες ωράριο.

Η κ. Πατουλίδου τόνισε πως έγινε προσπάθεια να γίνουν πιο ελκυστικά τα δρομολόγια, ωστόσο «αυτό δεν είναι πάντα εφικτό». Και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, για να επικαιροποιηθεί ο μαθηματικός τύπος, με τον οποίο υπολογίζεται το κόστος των δρομολογίων. «Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ανεχτώ και να αντέξω ότι παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους που ίσως είναι και η μοναδική τους χαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες μαθητές της πόλης μετά την εσφαλμένη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η οποία τελικά διορθώθηκε έπειτα από τρεις ημέρες.

Πηγή:  voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου