Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Δήμος Φυλής: Δημιουργεί νέα εκπαιδευτική – επαγγελματική δομή για παιδιά με αναπηρία

Μια νέα προοπτική στην επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών με αναπηρία έρχεται να δώσει ο Δήμος Φυλής, με πρωτοβουλία του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια.

Ο λόγος για την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Άνω Λιοσίων (ΕΝΕΕΓΥΛ), το οποίο θα στεγάζεται στο κτίριο του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ένα αίτημα των γονέων των μαθητών/-τριών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο ενστερνίστηκε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο κ. Χατζητρακόσιας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε ένα σχολείο με σύγχρονες κτιριακές υποδομές και επαρκείς χώρους με εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας, που θα τους παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης και περαιτέρω ανάπτυξης των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. «Όπως ο Δήμος Φυλής πρωτοστάτησε για την ίδρυση, ανέγερση και λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου για να δώσει κίνητρο στις οικογένειες των παιδιών με αναπηρία, τώρα στέκεται και πάλι στο πλευρό τους με μια εξειδικευμένη δομή που θα τους προσφέρει τις επαγγελματικές δεξιότητες οι οποίες θα συμβάλουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη» επισήμανε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. «Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας δήμος με ευαισθησίες, τόσο απέναντι στην αναπηρία, όσο και απέναντι στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε. 

Να σημειωθεί, ότι στον Δήμο Φυλής δεν υπάρχει άλλο Λύκειο Ειδικής Αγωγής προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών/-τριών, ενώ μετά τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής Απόφασης του Υπουργείου στο ΦΕΚ και η στελέχωση του νέου σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου