Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

“Greek Language League” ένα γλωσσικό πρωτάθλημα για παιδιά της Διασποράς

Το Greek Language League (Πρωτάθλημα Ελληνικής Γλώσσας) είναι ένα γλωσσικό πρωτάθλημα που αναμένεται να λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2023 για παιδιά της Διασποράς.

Τέσσερις ομάδες από ελληνικά σχολεία αποτελούμενες από παιδιά 9-13 ετών θα διαγωνιστούν στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία, την γεωγραφία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο διαγωνισμός θα γίνει διαδικτυακά, θα ηχογραφηθεί και θα μπορεί να μεταδοθεί μέσω διαδικτύου.

Στόχος του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού είναι να προωθήσει να εμπνεύσει τους μαθητές Ελληνικών της Διασποράς να συμμετέχουν πιο ενεργά σε εκδήλωσεις με ελληνικό ενδιαφέρον ώστε καλλιεργήσουν την ελληνική τους ταυτότητα τρόπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν για μαθητές και σχολεία που θα συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα έχει βραβευτεί με το βραβείο VIA της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (The Hellenic Initiative).

Η Στέλλα Μπομποτσιάρη, είναι η διοργανώτρια του συγκεκριμένου προγράμματος. H Στέλλα Mπομποτσιάρη έχει γεννηθεί στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και έχει μεγαλώσει στο Αίγιο. Είναι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της πληροφορικής και επικοινωνίας στην εκπαίδευση στο UCL του Λονδίνου, όπου και μένει μόνιμα. Έχει ιδρύσει και διευθύνει ένα διαδικτυακό σχολείο που διδάσκει ελληνικά σε παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο.

sbs.com.au
Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου