Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Επιμορφωτική Τηλεκπαίδευση: "EUROPEANA EDUCATION 2023"


1η Συνάντηση: Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Εισηγήτρια: Θεοδώρα Γκένιου, πρέσβειρα eTwinning, πρέσβειρα της Europeana για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο European Schoolnet.

- Θέλετε να φέρετε τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και των χωρών της Ευρώπης στην τάξη σας, αξιοποιώντας τους ψηφιακούς πόρους που είναι διαθέσιμοι στη βιβλιοθήκη πολιτισμού Europeana;

- Θέλετε να ανακαλύψετε περισσότερα από 750 σενάρια διδασκαλίας σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, ανοιχτά και διαθέσιμα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;

- Θέλετε να εφαρμόσετε σενάρια που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, με τους μαθητές σας και να παρουσιάσετε την εμπειρία σας με τη δυνατότητα να δημοσιευθεί στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο https://teachwitheuropeana.eun.org/ ;

- Θέλετε να λάβετε μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό Europeana Education με τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή σε επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα την «Ψηφιακή εκπαίδευση με πολιτιστική κληρονομιά»; 


Τότε μπορείτε να λάβετε μέρος στη δράση Europeana Education 2023! 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

H πύλη πολιτισμού Europeana και το European Schoolnet EUN συμπράττουν διοργανώνοντας τη δράση Europeana Education, μια εκπαιδευτική δράση η οποία συνδυάζει την ψηφιακή εκπαίδευση με την πολιτιστική κληρονομιά. Για το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2023 μπορείτε να λάβετε μέρος στη δράση αυτή με τον εξής τρόπο: 


1. Επισκέπτεστε τον διαδικτυακό χώρο “Teaching with Europeana” και συγκεκριμένα την καρτέλα Learning Scenarios (Μαθησιακά Σενάρια) https://teachwitheuropeana.eun.org/le... Εδώ θα βρείτε περισσότερα από 750 μαθησιακά σενάρια για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όλα τα γνωστικά αντικείμενα, τόσο στην Αγγλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα.

2. Επιλέγετε ένα σενάριο της αρεσκείας σας και το εφαρμόζετε στην τάξη με τους μαθητές σας. Σε περίπτωση που εργαστείτε στο πλαίσιο μη τυπικής εκπαίδευσης (πχ σε μουσεία, βιβλιοθήκες κτλ) η εφαρμογή θα γίνει με μαθητές που επισκέπτονται τον χώρο σας. 

- Όποια και αν είναι η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένη το επιλεγμένο σενάριο, εσείς μπορείτε να το προσαρμόσετε και να το εφαρμόσετε στα Ελληνικά.

- Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κάποιες δραστηριότητες του επιλεγμένου σεναρίου και όχι ολόκληρο.

 Η εφαρμογή μπορεί να έχει διάρκεια ακόμα και μια μόνο διδακτική ώρα ή και περισσότερες.

3. Αφού το εφαρμόσετε, καταγράφετε την εμπειρία της εφαρμογής σε ένα άρθρο που ονομάζεται «Ιστορία Εφαρμογής» (Story of Implementation) γιατί διηγείστε την εμπειρία σας, προκειμένου να την διαβάσουν άλλοι εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη και, φυσικά, την Ελλάδα.

4. Η «Ιστορία Εφαρμογής» που θα καταθέσετε πρέπει να έχει έκταση τουλάχιστον 300 λέξεις και μπορεί να γραφεί είτε στην Ελληνική είτε στην Αγγλική γλώσσα. Ανάλογα παραδείγματα (περισσότερα από 250) μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://teachwitheuropeana.eun.org/st...

5. Για όσους καταθέσουν την «Ιστορία Εφαρμογής» στην Αγγλική γλώσσα, θα μπορέσουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό που τρέχουν οι δύο φορείς. Οι εκπαιδευτικοί με τα επιλεγμένα σενάρια από τις 13 χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο. 

6. Το προσεχές διάστημα θα γίνονται συνεχείς επιμορφώσεις από την υπεύθυνη της δράσης κ. Θεοδώρα Γκένιου, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθείτε διαδικτυακά. 

7. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο gkeniou.edu@gmail.com για όποιες απορίες και για υποβολή των «Ιστοριών Εφαρμογής» σας. 

8. Το European Schoolnet θα εκδόσει βεβαίωση συμμετοχής στη δράση για όσους παρακολουθήσουν τις επιμορφώσεις και υποβάλλουν την «Ιστορία Εφαρμογής» τους.

Πηγή: Youtube - Hellenic eTwinning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου