Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ 2023

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς ανακοινώνουν την έναρξη του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ για το έτος 2023.

Την περσινή χρονιά, οι «Βιβλιοσκώληκες 2022» άγγιξαν τις 13.000 αναγνώσεις (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), ενώ συμμετείχαν 33 σχολεία, 112 τάξεις, 684 παιδιά και 95 παιδιά ως ατομικοί αναγνώστες.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας υποστηρίζεται από μια διαδικτυακή εφαρμογή που πραγματοποιείται σε σχολικό περιβάλλον, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν, ηλεκτρονικά λίστες με τις αναγνώσεις τους, τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί από τον Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου - ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, και είναι ευγενική χορηγία προς τις βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Η εφαρμογή υποστηρίζεται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.

Όλες οι πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής, ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική εγγραφή και για την εφαρμογή καταχώρισης των βιβλίων, αλλά και η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς: https://lib.kalamaria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου