Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Έφηβη με επιληψία στέφθηκε Miss Dallas Teen 2022 και ο σκύλος της υπηρεσίας στέφεται δίπλα της

Αν πριν από δύο χρόνια, αφού τη διέγνωσαν με επιληψία, της είχαν πει ότι θα γινόταν η Μις Ντάλας Έφηβος των ΗΠΑ, η Άλισον Απλμπι θα είχε σκάσει στα γέλια από δυσπιστία.

Τώρα που πραγματικά κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς, η Άλι μπορεί να συνεχίσει να χαμογελά, αλλά αυτή τη φορά με χαρά. Και μαζί της γιορτάζει ο Μπρέιντι, ένα γκόλντεν ριτρίβερ που είναι ο σκύλος της υπηρεσίας στην εκπαίδευση.

Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους πάσχουν από επιληψία. Χάρη στην όσφρησή τους αντιλαμβάνονται χημικές αλλαγές στο σώμα ενός ατόμου που πρόκειται να υποστεί κρίση. Σε εκείνο το σημείο είναι ενστικτώδες για αυτούς να μοιράζονται τις πληροφορίες, να γλείφουν το χέρι κάποιου που πρόκειται να αρρωστήσει ή να γαβγίζουν για να τραβήξουν την προσοχή των γύρω.

Ο Μπρέιντι, εκτός από το γάβγισμα σε περίπτωση κρίσης, εκπαιδεύεται για να φέρει τα φάρμακα στην Άλι. Η κοπέλα είναι πολύ δεμένη με τον σκύλο της. Δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες των δυο τους μαζί στο Instagram και μάλιστα του έχει ανοίξει και « προσωπικό » προφίλ. Φυσικά, το Golden Retriever ήταν μαζί της την ώρα της απονομής και παρέλαβε και αυτός το στέμμα του για να το φορέσει.


Η Ali λέει ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς “για να διασκεδάσει και να υποστηρίξει την υπόθεση των κοριτσιών με αναπηρίες”. Όταν την είδε στον διαγωνισμό, ένας άγνωστος της είπε «δεν μπορείς να μπεις σε αυτόν τον διαγωνισμό, έχεις σκύλο υπηρεσίας. Οι δεσποινίδες δεν έχουν αναπηρία!».

Αυτό το άτομο έκανε πολύ λάθος και τώρα η Αλί θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να ευαισθητοποιήσει την κατάστασή της. Ο Μπρέιντι θα είναι πάντα δίπλα της.

Πηγή: pet-sitting

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου