Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ενημερωτική εκδήλωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»

Η Aντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δημοκρατικής εκπαίδευσης, με τίτλο: «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» και προσκαλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν σε αυτό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2022-2023).

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στις 18:30, στην Αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση της παρουσίασης του προγράμματος. Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων, στελέχη εκπαίδευσης και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να μάθουμε, να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το εξαιρετικά φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης και να αναζητήσουμε λύσεις εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στην έννοια της ενεργειακής κοινότητας. Παράλληλα, το πρόγραμμα έχει στόχο να εκπαιδεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχικότητα, συναίνεση και συμπερίληψη, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση όλων των μελών της ομάδας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» σε συνεργασία με την «Community Energy River» και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου