Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα”

Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30 πραγματοποιείται διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα” που αφορά την εμπλοκή συνολικά 10 Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση εκπαιδευτικών, προκειμένου να δημιουργήσουν ομάδα μαθητών/τριών στο σχολείο, η οποία θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει όλη τη σχολική κοινότητα. 

Η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022. Η επιλογή θα γίνει βάσει της σειράς προτεραιότητας αλλά και βάσει κριτηρίων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Νοεμβρίου 2022. 

Η διαδικτυακή εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (5 τρίωρα) θα ξεκινήσει στις 14/11 και θα διαρκέσει μέχρι τις 7/12. Στη συνέχεια θα αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια του οδηγού και τη δική μας υποστήριξη, είτε διαδικτυακή είτε και διά ζώσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία και την Community Energy River, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου