Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Τρεις αλλιώτικοι Άγιοι Βασίληδες στο νέο ντοκιμαντέρ του HBO- Ένας τρανς, ένας μαύρος και ένας ΑμεΑ μοιράζουν χαρά

Πρέπει ο Άγιος Βασίλης να είναι πάντα λευκός με γενειάδα; Σίγουρα όχι. Αυτό είναι και το μήνυμα του νέου ντοκιμαντέρ του HBO «Santa Camp», που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου.

«Ο Άγιος Βασίλης είναι απλώς μια ιδέα». Το HBO Max κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το Santa Camp, μια νέα γοητευτική ταινία ντοκιμαντέρ για τους χαρούμενους Άγιους Βασίληδες (και τις συζύγους τους) που εμφανίζονται κάθε τέτοια εορταστική περίοδο σε όλο τον κόσμο.

Κάθε καλοκαίρι στα δάση του Νιου Χάμσαϊρ, επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες συγκεντρώνονται για το Santa Camp, που διοργανώνεται από την New England Santa Society.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται τρεις «μη παραδοσιακοί» Άγιοι Βασίληδες, που χρειάζεται να δώσουν μάχη στον αγώνα για αποδοχή. Ένας τρανς, ένας μαύρος και ένας ΑμεΑ Άγιος Βασίλης διεκδικούν το δικό τους μερίδιο για να μοιράσουν χαρά.

Μετά την κατασκήνωση, οι νέοι Άγιοι Βασίληδες επιστρέφουν στο σπίτι με την ελπίδα να αλλάξουν τη σχέση των κοινοτήτων τους με τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών.

Αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι για νέους Άγιους Βασίληδες που «σπάνε το καλούπι» και τα στερεότυπα. Στο νέο ντοκιμαντέρ του HBO οι τρεις νέοι, αλλιώτικοι Άγιοι Βασίληδες αν και έχουν περάσει μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους το Santa Camp, αντιλαμβάνονται ότι ορισμένοι είναι ακόμα διστακτικοί να αποδεχθούν μία άλλη εικόνα του παραδοσιακού παππού με την λευκή γενειάδα.

Στο τρέιλερ, αποκλειστικά πλάνα του οποίου πρόβαλε το PEOPLE, δεκάδες επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες, κυρίες Claus και ξωτικά συγκεντρώνονται στο Santa Camp για να μάθουν τη χριστουγεννιάτικη τέχνη τους. Και φέτος, οι διοργανωτές έχουν μια ακόμα αποστολή: την αντιμετώπιση της έλλειψης διαφορετικότητας στον κλάδο.

«Το ζήτημα που αντιμετωπίσαμε είναι ότι οι άνθρωποι έχουν απλώς μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα για το πώς πρέπει να μοιάζει ο Άγιος Βασίλης», λέει στο τρέιλερ ο Santa Dan Greenleaf, συνιδρυτής της New England Santa Society.

Η λύση είναι μία: Φέρτε «πολλούς νέους Άγιους Βασίληδες». Στο τρέιλερ, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διαφορετικούς από το συνηθισμένο, Άγιους Βασίληδες.

Υπάρχει ο Santa Chris με έδρα το Αρκάνσας, ο οποίος είναι μαύρος. Ο Santa Levi, που κατάγεται από το Σικάγο, και είναι τρανς και ο Santa Fin από το Βερμόντ, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, επικοινωνεί με ένα iPad και μαζί του για να τον βοηθά είναι η μητέρα του η Suki.

«Θέλω να δείξω σε όλους ότι είμαι πραγματικός Άγιος Βασίλης», λέει ο Santa Fin μέσω του iPad του με ένα χαμόγελο στα χείλη. «Είναι το όνειρό του» προσθέτει η μητέρα του.

Το τρέιλερ δείχνει επίσης μια σκηνή από την πατρίδα του Santa Chris, με μια σημαία της Συνομοσπονδίας να κυματίζει στο βάθος.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ζουν γύρω μου», λέει, δείχνοντας τη σημαία. Ο Cris λέει ότι θέλει «να μπορεί να είναι ο Μαύρος Άγιος Βασίλης για άλλες οικογένειες», γι' αυτό «πήγε στο Νιου Χάμσαϊρ για να μάθει όλα τα κόλπα και την τέχνη του Άγιου Βασίλη».

Ο Santa Levi βρέθηκε στην κατασκήνωση με τη σύντροφό του Χέιντι, που επιμένει ότι είναι η Dr. Claus, όχι η κυρία Claus.

Δεν είναι όμως όλοι έτοιμοι για αλλαγή. Μετά την αποφοίτηση, σε μια εκδήλωση στην εκκλησία της περιοχής, που γυρίστηκε αργότερα, το τρέιλερ δείχνει αρκετούς θυμωμένους διαδηλωτές συγκεντρωμένους έξω από μια εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίστε τον Τρανς Άη Βασίλη και την dr. Claus».

«Αυτή η εκκλησία είναι μολυσμένη», λέει ένας άνδρας ενώ σημειώνει ότι λαμβάνουν email, τηλεφωνήματα και μηνύματα μίσους.

Αλλά όπως λέει ο Greenleaf, «Δεν πειράζει. Ο Θεός δεν δημιούργησε σκουπίδια. Είτε είναι γκέι, λευκοί, Εβραίοι, Μαύροι, απλά δεν έχει σημασία. Ένα παιδί θέλει κάποιον Άγιο Βασίλη που να του μοιάζει. Ποιο είναι το πρόβλημα;»

Το Santa Camp θα προβληθεί στο HBO Max στις 17 Νοεμβρίου.


Με πληροφορίες του People

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου