Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Συμβάλλουμε στο πολιτιστικό πρόγραμμα "1922-2022:100 Χρόνια Μνήμες Καταστροφής" του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

Το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης υλοποιεί φέτος πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "1922-2022:100 Χρόνια Μνήμες Καταστροφής" και θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στις νέες πατρίδες. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναζητούμε πληροφορίες και υλικό για τη ζωή των Μικρασιατών και ιδιαίτερα των Κωφών Μικρασιατών πριν την καταστροφή, τις συνθήκες εγκατάστασής τους στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες περιοχές και τον τρόπο με τον οποίο έφτιαξαν την καινούργια ζωή τους. Στόχος είναι μέσα από συνεντεύξεις με πρόσφυγες και ιδιαίτερα Κωφούς πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς και την συγκέντρωση φωτογραφικού ή άλλου υλικού οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τα ιστορικά γεγονότα μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και να γίνει μια πρώτη καταγραφή για τους Κωφούς πρόσφυγες. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα και στα mail (κ. Τατσιοπούλου Κιν: 6973446814 και mail:ttatsiopoulou@gmail.com , κ. Φωτιάδου Κιν :6945159665 και mail:ioannaf9@hotmail.com).

Η βοήθεια σας και η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά πολύτιμες και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου