Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΚΘΒΕ & Εν Δυνάμει: Δωρεάν θεατρικά Εργαστήρια Προετοιμασίας για Άτομα με Αναπηρία που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικών Σχολών

Για πρώτη φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ομάδα Εν Δυνάμει διοργανώνει δωρεάν θεατρικά εργαστήρια προετοιμασίας ατόμων με αναπηρία για την εισαγωγή τους σε κρατικές ή ιδιωτικές δραματικές σχολές. Πρόκειται για έναν κύκλο εργαστηρίων με εισηγήτρια την Ελένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Εν Δυνάμει, ηθοποιό-σκηνοθέτη και τον ηθοποιό Νίκο Κουσούλη.

Η ομάδα Εν Δυνάμει, αποτελούμενη από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας, οργανώνουν και παράγουν ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο του θεάτρου, των εικαστικών, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρίσκονται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το εργαστήριο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία (18 ετών και άνω) που θέλουν να συμμετέχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις δραματικών σχολών. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις τους.
Το εργαστήριο προετοιμασίας θα κινηθεί γύρω από τους εξής άξονες:

• Υποκριτική-προετοιμασία μονολόγων (αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου)
• Απαγγελία ποιήματος
• Εξάσκηση Τραγουδιού-ρυθμού
• Αυτοσχεδιασμοί

Όλοι οι παραπάνω άξονες εξάσκησης θα δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στους/στις συμμετέχοντες/ουσες ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις αλλά και να επιτύχουν σε αυτές.

Το τμήμα απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την υποκριτική τέχνη και να προσπαθήσουν να εισαχθούν σε κάποια δραματική σχολή.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, μπορούν να καταθέσουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής για το Θεατρικό Εργαστήριο Προετοιμασίας Άτομα με Αναπηρία για Δραματικές Σχολές στο ταμείο του Βασιλικού θεάτρου από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της συμπληρωμένης αίτησης στο mail: k.matziri@ntng.gr.

ΛΙΝΚ ΑΙΤΗΣΗΣ :
Στη συνέχεια, και αφού εξετασθούν οι αιτήσεις, θα ακολουθήσουν ατομικές συναντήσεις με όλους/όλες τους ενδιαφερόμενους/ες κατόπιν συνεννόησης. Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, τα επιλεγμένα άτομα θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελένη Δημοπούλου στο τηλέφωνο 6948202250.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου