Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

"Έναν καιρό και μια φορά, ήτανε οι Ρομά"

Διαβάσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας την ανάρτηση από Το Mobile School Ταξιδεύει - Mobile School Travels για το παραμύθι που δημιούργησε για να γνωρίσουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι) την πορεία των Ρομά στο πέρασμα των χρόνων, με τίτλο "Έναν καιρό και μια φορά, ήτανε οι Ρομά" 

Είναι κάποιες στιγμές, όπως τώρα αυτή, που τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα. Οι λέξεις "χαρά" και "ενθουσιασμός" δεν είναι επαρκείς...

Ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα, χωρίς περαιτέρω πρόλογο.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας το παραμύθι με τίτλο "Έναν καιρό και μια φορά ήτανε οι Ρομά" που εκδόθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας - Ladies Union of Drama στο πλαίσιο του τριετούς έργου Το Mobile School Ταξιδεύει - Mobile School Travels!

Ένα παραμύθι που περιγράφει με ποιητικό και λυρικό ύφος την πορεία των Ρομά στο πέρασμα των χρόνων, μέσω έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα μας για να υπάρχει σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας αυτής.

Δημιουργήσαμε αυτό το παραμύθι για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν και κυρίως για να πιστέψουν αυτά τα παιδιά στις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν μπροστά.

Στις σελίδες του παραμυθιού φιγουράρουν οι υπέροχες ζωγραφιές των παιδιών Ρομά με τα οποία πραγματοποιούμε παρεμβάσεις mobile school. Τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί την ιστορία όπως την φαντάστηκαν ακούγοντάς την.

Η συγγραφέας του παραμυθιού, Όλγα Βλαχοπούλου, μεταξύ άλλων, τονίζει: "Από την στιγμή που αποκτήσαμε στα χέρια μας το κινητό σχολείο και ήρθαμε σε επαφή με τα παιδιά Ρομά και την δίψα τους για μάθηση, ανακαλύψαμε μικρούς θησαυρούς που θελήσαμε να βγάλουμε με κάθε τρόπο στην επιφάνεια. Έτσι γεννήθηκε ένα παραμύθι για την ιστορία της περήφανης φυλής των Ρομά…".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου