Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Αγγλία: Απαγορεύουν τις κεφαλιές στα πρωταθλήματα U12

Μία πρωτοποριακή απόφαση πήραν στην Αγγλία. Συγκεκριμένα το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στην αγγλική ομοσπονδία και έτσι από τη νέα σεζόν, δοκιμαστικά, οι ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια των ομάδων U12, δηλαδή για ηλικία κάτω των 12 ετών δεν θα μπορούν να κάνουν κεφαλιές.

Είναι μία πρόταση που είχε τεθεί για συζήτηση μετά από έρευνες που είχαν γίνει σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, μεγάλος αριθμός από τους οποίους παρουσίασε άνοια.

Οι γιατροί που είχαν πάρει μέρος σε αυτή την έρευνα συνέδεσαν την επιδείνωση στην υγεία των ποδοσφαιριστών με τις κεφαλιές από μικρές ηλικίες, που φυσικά συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας μέχρι να σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Αυτά, λοιπόν, τα αποτελέσματα ανησύχησαν τους υπεύθυνους που σκέφτηκαν να απαγορεύσουν τη χρήση του κεφαλιού στο ποδόσφαιρο, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Το μέτρο αυτό μέχρι τώρα είχε τεθεί μόνο στις προπονήσεις, ενώ τώρα θα ισχύσει και στους αγώνες.

Το θέμα είναι το πόσο θα αλλάξει γενικά το ποδόσφαιρο αν τελικά ισχύσει γενικά, πράγμα που είναι από δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί όπως το φανταζόμαστε.

Πηγή: Huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου