Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Sold out οι παιδικές κατασκηνώσεις, θέσεις μόνο για Αύγουστο

Αντίστροφα μετράνε οι μαθητές για το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς με το μυαλό τους φυσικά να «τρέχει» ήδη στις καλοκαιρινές διακοπές.

Και φυσικά για χιλιάδες παιδιά στη χώρα το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις κατασκηνώσεις.

Με την κατάσταση να είναι ρευστή τις δύο προηγούμενες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας πολλοί ήταν οι γονείς που δίστασαν να στείλουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το κλίμα έχει αντιστραφεί πλήρως, το ενδιαφέρον είναι τόσο έντονο, που για τις πρώτες περιόδους οι κατασκηνώσεις είναι... sold out.

Ο Ανδρέας Μιχαλούδης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων, μίλησε στην parallaxi σημειώνοντας:

«Φέτος θα είναι ένα τελείως διαφορετικό καλοκαίρι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα εξαιτίας του κορονοϊού. Η κοινωνία έχει απελευθερωθεί από τον φόβο.

Οι κρατήσεις στις κατασκηνώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν θέσεις κενές μόνο για τον Αύγουστο.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι κλειστοί μήνες, οι κρατήσεις έχουν ολοκληρωθεί. Το κλίμα είναι έως πολύ καλό».

Πολλοί γονείς έχουν επωφεληθεί μέσω των προγραμμάτων που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία:

«Φέτος οι 70.000 θέσεις που δίνει ο ΟΑΕΔ για κατασκήνωση, οι άλλες 30-35.000 θέσεις που δίνει ο ΕΦΚΑ και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, θα καλυφθούν 100%» εξηγεί ο κ. Μιχαλούδης.

Γιατί ένας γονιός να επιλέξει να στείλει το παιδί του σε μια κατασκήνωση;

«Οι κατασκηνώσεις στις δεκαετίες που λειτουργούν έχουν αποδείξει ότι μόνο καλό προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

Δεν είναι μόνο οι διακοπές. Τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν σε ένα κλίμα ομαδικότητας, έντονης κοινωνικοποίησης. Όλα αυτά είναι υπέρ τους, για τη ψυχολογία τους. Το έχουν αντιληφθεί αυτό οι γονείς και γι' αυτό φρόντισαν φέτος από νωρίς να κλείσουν θέσεις για τα παιδιά τους».

ΑΠΘ: Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Ποσείδι

Οι κατασκηνώσεις δεν είναι μόνο για τα μικρά παιδιά, αλλά και για τα... μεγαλύτερα.

Το «θρυλικό» κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι ανοίγει τις πύλες του ξανά μετά από δύο χρόνια.

Με σύνθημα «Φέτος το καλοκαίρι το ΑΠΘ δεν κλείνει...» οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους φοιτητές από την Πέμπτη 30 Ιουνίου και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Με δεδομένο ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ, το ΑΠΘ και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση όλο το καλοκαίρι, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εφόσον χρειαστεί, να τηρούνται όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στην κατεύθυνση αυτή, θα πραγματοποιείται συχνή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων.

«Αυτό που ζητούμε από τους κατασκηνωτές μας είναι να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα ασθένειας, να σπεύσουν στο ιατρείο της κατασκήνωσης, να προστατεύσουν τον εαυτό τους και όλη την κατασκηνωτική κοινότητα» σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου, Πρύτανης του ΑΠΘ, σε δηλώσεις του.

Πηγή: parallaxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου